van der Horst

Monza: Van der Horst Motorsport past voor eerste manche van Lamborghini Super Trofeo.

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Komend weekend wordt in Monza het eerste weekend van de GT World Challenge op gang geschoten. Meteen ook de eerste twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe dat in 2021 zijn 12de seizoen afwerkt. Voorlopig zijn er zes weekends van telkens twee races met Monza dat de spits afbijt voor Paul Ricard, Zandvoort, Spa-Francorchamps, Nürburgring en Misano. Meervoudig Europees kampioen en ex wereldkampioen in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst, zal echter niet aan de aftrap staan.
  • STX Motorhomes
“Voorlopig gaan we passen voor de eerste race en dit is een zeer bewuste keuze”, aldus de Nederlandse zakenman die dit seizoen normaliter opnieuw het kuipje zal delen met de Italiaanse TGV Loris Spinelli.

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
We spoelen even terug naar vorig seizoen waarin Gerard Van der Horst voor het eerst de overstap maakte van de LC (Lamborghini Cup) richting Pro-Am. Tijdens de eerste race in 2020 op de Nürburgring stevende het duo af op een algemeen podium en een zege in Pro-Am, tot Spinelli onterecht werd bestraft en het team Van der Horst Motorsport tweede werd in de tussenstand na VS Racing met Karol Basz en Andrzej Lewandowski aan het roer. In Barcelona wilden Gerard en Loris sportieve revanche nemen, maar tijdens een vrije training werd Gerard van zijn sokkel gereden door een WRT Audi R8 LMS GT3 die tijdens het passeren de controle verloor. Van der Horst ging loeihard de muur in en dit voorval maakte een definitief kruis over het seizoen 2020. De Nederlander had maandenlang last van pijn in de onderrug en ondertussen werd het seizoen door covid-19 gereduceerd tot 5 weekends.

Maar het duo had bewezen dat het zijn plaats in Pro-Am waard was en kon wedijveren voor de titel. Er werden plannen gesmeed richting 2021, maar ook deze krijgen nu een valse start.

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst: “Er zijn enkele factoren die een rol hebben gespeeld bij deze moeilijke beslissing. De klapper in Barcelona heeft me veel lichamelijk leed bezorgd. Dankzij Jos Sneyers van ActiveLive ben ik nu vier weken klachtenvrij en ik kon ik enkele weken terug beginnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Testen in Spa hebben me wel opnieuw met de voetjes op de grond gezet. Ik stond te lang op non actief en had moeite om acceptabele rondetijden te halen. Als we willen meedingen naar de zege in Pro Am moet ik nog een paar stapjes zetten. We hebben nu vier extra trainingsdagen ingelast om samen met Loris keihard te werken om terug de ‘oude’ te worden”.

“Maar de hoofdreden dat Monza niet goed uitkomt is dat het hier op het bedrijf bijzonder druk is. Er zijn bovendien een paar medewerkers afgelopen week uitgevallen vanwege Covid-19. Uiteraard doen we er alles aan om het virus buiten te houden. Gaan racen in deze omstandigheden is volgens mij niet erg bevorderlijk voor de verstandhouding op de werkvloer en ik heb als bedrijfsleider een voorbeeldfunctie”.

Foto's: Van der Horst Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 14 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons