van der Horst

Monza: Mikkel Mac blijft leider na zege in race 2

Mikkel Mac/Pier Guidi - Luzich Racing Ferrari 488 GT3
Mikkel Mac/Pier Guidi - Luzich Racing Ferrari 488 GT3
Mikkel Mac (Luzich Racing Ferrari 488) trekt als leider in de puntenstand naar Barcelona voor de finale van het GT Open kampioenschap, maar Mac heeft de titel nog niet op zak. In Monza kwamen Andrés Saravia en Fran Rueda (BMW Team Teo Martin BMW M6) zelfs op gelijke hoogte van de Deen na een zege in race 1 waar de Deen samen met Alessandro Pier Guidi slechts vijfde werd. Maar een overwinning in race 2 voor het BMW duo bracht Mac terug aan de leiding in de puntenstand.
  • St. Paul
Andrés Saravia/Fran Rueda - BMW Team Teo Martin BMW M6 GT3
Andrés Saravia/Fran Rueda - BMW Team Teo Martin BMW M6 GT3
Na Andrés Saravia en Fran Rueda eindigden Daniele Di Amato/Andrea Montermini (RS Racing Ferrari 488) tweede, Riccardo Agostini/Rik Beukers (Imperiale Racing Lamborghini Huracan) pakten de laatste podiumplaats. In de tweede race was het opnieuw de BMW die het veld aanvoerde maar na de pitstops had Mac dankzij de handicap strafseconden die de winnaar van de vorige race meekrijgt, de koppositie over genomen. De posities zouden niet meer wijzigen niettegenstaande twee safety car procedures. Giovanni Venturini/Jeroen Mul (mperiale Racing Lamborghini Huracan) maakten het podium vol. Alan Hellmeister (Drivex Mercedes AMG) werd het slachtoffer van een eigenaardig ongeluk, de Braziliaan ging na de finishlijn hard van de baan en brak beide benen in de crash. Mikkel Mac heeft met 107 punten nu drie eenheden voorsprong op Rueda et Saravia.

Foto's: GT Open Championship
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 25 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons