van der Horst

Mosport: Voorspelbare zege voor Pickett Racing – Corvette wint duel met Viper

Muscle Milk Pickett vs Dyson
Muscle Milk Pickett vs Dyson
Op de uitdagende omloop van Mosport ging de algemene zege voor de vierde opeenvolgende keer naar de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c, zowel de Dyson Racing Lola-Mazda LMP1 (nieuwe rijdersbezetting) als de onconventionele Deltawing LMP1(technische problemen) konden geen vuist maken tegen Lucas Luhr en Klaus Graf in de HPD. Het Duitse duo had aan de meet maar liefst vier ronden voorsprong op de tweede algemeen, de Level 5 Racing HPD van LMP2-winnaars Marino Franchitti en teameigenaar Scott Tucker. Het algemene podium werd vervolledigd door de Extreme Speed Motorsports HPD van Scott Sharp en Guy Cosmo die uiteindelijk een ronde moest toegeven op de winnaar in LMP2, maar eerder in de wedstrijd nog in de running was voor de overwinning. Terwijl het vooraan maar een makke vertoning werd, waren alle ogen zoals gewoonlijk weer gericht op de hyper competitieve GT-klasse, waarin er strijd was tot de laatste meter.
  • Dreamdrive
Corvette C6.R #4
Corvette C6.R #4
In die GT-klasse scheelde het maar 0.267s of we hadden een Belgische zege gehad. Na een spektakelstuk met vele leiderswissels kwam het uiteindelijk aan op een duel tussen Viper en Corvette, twee van de grootste namen in de Amerikaanse autosport die onderling al een rijke geschiedenis delen. Tommy Milner kon in de Corvette C6.R #4 na twee uur en vijfenveertig minuten racen maar net de SRT Viper GTS-R #91 van Marc Goossens en Dominik Farnbacher afhouden. Farnbacher lanceerde in de laatste ronde nog een aanval op de Corvette van de regerende kampioenen, maar een (LM)PC-wagen interfereerde met het duel waardoor de posities uiteindelijk ongewijzigd bleven.

SRT Motorsports - Viper GTS-R
SRT Motorsports - Viper GTS-R
De polesittende Viper #93 van Bomarito/Wittmer vervolledigde het GT-podium en toont nog maar eens aan dat de nieuwe Viper een te duchten strijdwapen is. Maxime Martin tikte samen met zijn uitermate ervaren teammaat Bill Auberlen als zesde aan, net achter de BMW Z4 GTE van hun collega’s in de #56 die met Dirk Müller overigens nog steeds het kampioenschap aanvoert. In GTC ging de zege naar Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil, Jan Heylen werd na een moeilijk weekend vijfde in de klasse op acht deelnemers.

Foto's: ALMS



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons