van der Horst

Most: Hezemans wint - Longin verstevigt leidersplaats met nieuw podium

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans heeft op een uitstekende manier revanche genomen voor zijn motorpech van gisteren. In het Tsjechische Most hield onze Noorderbuur Stienes Longin af, die dus net als gisteren met de zilveren plak het circuit verlaat. Voor de Vlaams-Brabander is dat een uitstekende zaak, want nadat hij gisteren de leiding in de tussenstand veroverde, vergrootte hij de kloof vandaag met een nieuw podium - zijn zesde tweede plaats reeds op acht races. De revanche die "Longin Jr." dit seizoen aan de dag legt is opvallend en bewijst de progressie die hij afgelopen winter maakte. Romain Iannetta eiste de laatste podiumtrede op.
  • VR Racing
Hezemans wachtte niet lang om naar voor te stormen, want reeds in de eerste bocht van de race was het prijs. Hij ging voorbij aan Nicolò Rocca, de PK Carsport-rijder die vanaf pole startte en gisteren nog won, en gaf de kop vervolgens nooit meer uit handen richting zijn eerste seizoenszege. Rocca ging even naast de baan rijden en viel terug tot een finale elfde plaats.

Start Race 2 ELITE 1 Most 2019
Start Race 2 ELITE 1 Most 2019
Een weekend om snel te vergeten werd het voor regerend kampioen Alon Day en ex-F1-rijder Jacques Villeneuve. Net als op zaterdag geraakten de twee betrokken in een crash, waarna de opgave lonkte. Day ziet zo vooral belangrijke punten voor de titelstrijd door de vingers glippen nadat hij reeds na één ronde moest opgeven. Ook Ander Vilarino geraakte niet verder dan een negende plaats, een positie beter dus dan de tiende plek gisteren, maar ruimschoots onvoldoende wil hij nog een rol van betekenis spelen in de strijd voor de Euro NASCAR-ringen.

Lasse Sörensen - Dexwet DF1 Racing
Lasse Sörensen - Dexwet DF1 Racing
In Elite 2 ging eerder op de dag Lasse Sörensen aan het feest, voor Giorgio Maggi - in de wagen die hij deelt met Loris Hezemans; een topdag dus voor Hendriks Motorsport. Vittorio Ghirelli, die aan de bak kwam in de #11 PK Carsport-Chevrolet besloot op de laatste podiumtrede. Zijn Amerikaanse teamgenoot André Castro kende een race om snel te vergeten na een uitstap door het grind volgend op een tik van Justin Kunz.

De volgende afspraak staat gepland in het weekend van 13 en 14 juli, wanneer het EK NASCAR de enige meeting dit seizoen op een ovaal afwerkt in het Nederlandse Venray - terug van weggeweest op de kalender en tevens hekkensluiter alvorens de competitie de play-off's aansnijdt.


Foto's: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons