van der Horst

Motorsport Games: Andrea Rosso neemt weerwraak en pakt gouden medaille

Andrea Rosso - Team Italy
Andrea Rosso - Team Italy
Op het circuit van Vallelunga stond vandaag de finale van de Formule 4 Cup op het programma en het was Andrea Rosso die met de overwinning en de gouden medaille ging lopen. Rosso werd gisteren nog bestraft voor het inhalen onder geel waardoor hij de pole moest laten aan de Israëliër Ido Cohen, maar vocht zich terug naar de kop en bleef na een late safety car periode nog de Duitser Niklas Krütten en de Fin William Alatalo voor.
  • Dreamdrive
Andrea Rosso - Team Italy
Andrea Rosso - Team Italy
Bij de start was Cohen beter weg dan zijn naaste tegenstander Rosso. Liefst 20 minuten jaagde de Italiaan op de Israëliër, totdat Cohen een fout maakte in de laatste bocht en zo Rosso een vrijgeleide gaf naar de zege. Nicolas Baert nam een goede start en kon zich nog meten tegen onder meer Australië en Finland. Toch sleten zijn regenbanden op de opdrogende baan sneller weg en verloor hij plaats na plaats. Uiteindelijk ging het van kwaad naar erger wanneer de jonge Belg daarnaast nog een fout maakte bij het uitkomen van de laatste bocht en crashte. Hierdoor kregen we op vijf minuten van het einde nog een safety car-procedure.

Podium 2019 Formula 4 Cup
Podium 2019 Formula 4 Cup
Na één ronde achter de safety car, bleven er drie rondjes te gaan tot de finish. Rosso kwam goed weg, terwijl achter hem Cohen met versleten banden het zwaar te verduren kreeg. De Israëliër verloor maar liefst vijf plaatsen in een paar bochten en geraakte verwikkeld bij een aanrijding met de snel oprukkende Japanner Kazuto Kotaka waardoor hij uiteindelijk pas als achtste finishte. Vooraan kon Rosso zonder problemen Krütten achter zich houden en pakte zo zijn weerwraak na het verliezen van de overwinning gisteren.

Hiermee zien we in de medaillestand Italië oprukken naar de koppositie, nadat het gisteren ook al de bronzen medaille pakte in de Digital Cup. Een tussenstand vindt u hieronder.
 
Tussenstand medailles
 
LandGoudZilverBrons
Italië101
Oekraïne100
Australië100
Tsjechië010
Costa Rica010
Duitsland010
Rusland001
Finland001

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons