van der Horst

Motorsport Games: Andrea Rosso wint na spannende race (UPDATE)

Andrea Rosso - Team Italy
Andrea Rosso - Team Italy
In de kwalificatierace van de Formula 4 Cup bij de Motorsport Games in Vallelunga kwam de Italiaan Andrea Rosso als winnaar uit de bus. De thuisrijder moest de strijd om de overwinning aangaan met de Israëliër Ido Cohen en de Duitser Niklas Krütten, maar kon in de laatste ronden de koppositie overnemen waarmee hij tevens de pole voor morgen te pakken heeft. Belgisch afgevaardigde Nicolas Baert mocht vanaf een elfde startplaats vertrekken en liet mooie dingen optekenen, hij besloot de kwalificatierace op plaats zeven.
Andrea Rosso versus Niklas Krütten
Andrea Rosso versus Niklas Krütten
Bij de start waren Rosso en Krütten goed weg en de Italiaan pakte al snel de kop. Rosso leek goed stand te houden tot hij een paar bochten verder Krütten voor zich kreeg na een magistrale inhaalbeweging. Toch moest de race al snel geneutraliseerd worden nadat Kazuto Kotaka van de baan ging. Eens de race terug op gang, kregen we een heuse driestrijd tussen de Duitser, de Italiaan en de Israëliër. Krütten leek de aanvallen van beide heren goed af te slaan, maar doordat hij een stukje van zijn voorvleugel verloor, kon hij niet verhinderen dat Rosso en Cohen hem alsnog voorbij snelden. Hij kon uiteindelijk nog net de Hongaar Lazlo Toth afhouden voor de derde plaats. De Fin William Alatalo vervolledigde de top vijf.

Start Formula 4 Cup Qualifying Race
Start Formula 4 Cup Qualifying Race
Nicolas Baert langs Belgische zijde mocht vanaf een elfde plaats starten en kon zich snel opwerken tot in de top tien. Na de neutralisatie klom hij nog op naar een zevende stek, maar kon zijn wagon niet aanhangen kan belangrijk zijn, aangezien er in de race morgen voor de medailles zal gestreden worden.

UPDATE: Andrea Rosso kreeg na de race een straftijd van 2 seconden. Reden hiervoor is dat de Italiaan Ido Cohen zou voorbij gestoken zijn onder een gele vlag situatie. Dit kon de wedstrijdleiding niet links laten liggen en tengevolge deze beslissing zal Cohen morgen vanaf pole starten en Rosso vanaf een tweede plaats.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons