van der Horst

Motorsport Games: eerste line-ups GT Cup zijn bekend

FIA Motorsport Games
FIA Motorsport Games
Nog twee maanden en de allereerste FIA Motorsport Games worden op gang geschoten. Op dit moment zijn er verschillende nationale motorsportbonden, inclusief de RACB, druk bezig om hun sterkste bezettingen richting Italië te sturen. Vandaag sijpelden de eerste namen door die al zeker aan de start zullen staan van de GT Cup. Titelverdediger Turkije is nog niet genoemd, maar naast enkele landen die aanwezig waren vorig jaar zijn er ook nieuwkomers die willen meedingen naar de landentitel.
  • Shopa
Wit-Rusland - Ferrari 488 GT3
Wit-Rusland - Ferrari 488 GT3
Terwijl veel landen nog op zoek zijn naar piloten in verschillende categorieën, was Rusland al vrij snel klaar met haar huiswerk. Bij de GT's rekent het op de ervaren Rinat Salikhov die net zoals in Bahrein vorig jaar een team vormt met Denis Bulatov. Zij zullen aan de start komen met een Ferrari 488 GT3 gerund door Rinaldi Racing. Ook Wit-Rusland, dat vertegenwoordigd wordt door vader en zoon Alexander Talkanitsa, zal dit jaar weer van de partij zijn met een Ferrari die gerund wordt door hun eigen AT Racing. Als derde land komt ook Hong Kong terug naar de landencup, maar past toch hun line-up enigszins aan. Zo zullen Paul Ip en Marchy Lee de kleuren van het kleine land verdedigen en wordt de Nissan gewisseld voor een Honda NSX GT3.

Naast die drie landen die ook vorig jaar aanwezig waren, maken er dit jaar twee al zeker hun debuut in de GT-klasse. Zo zal Spanje aanwezig zijn met een Lamborghini Huracan GT3 Evo. Deze zal bestuurd worden door Alvaro Lobera en Fernando Navarette. Als laatste is er voorlopig het Team USA, dat zijn debuut maakt in het landenkampioenschap. Zij zullen aantreden met een Ferrari die geprepareerd wordt door AF Corse en stuurt met de ervaren Spencer Pumpelly samen met voormalig marine-veteraan Robert Ferriol niet de minste piloten.

In de loop der weken zullen er nog meerdere namen bekend gemaakt worden die zullen deelnemen aan de allereerste Motorsport Games en is het afwachten tot de 31ste oktober wanneer de officiële ceremonie van start zal gaan in Rome om de volledige lijst te kennen.

Foto's: FIA Motorsport Games - SRO/Dirk Bogaerts PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 13 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons