van der Horst

Motorsport Games: Pavel Bulantsev topt moeizame kwalificatiesessie (UPDATE)

Pavel Bulantsev - Team Russia
Pavel Bulantsev - Team Russia
In de Formule 4 Cup is het Pavel Bulantsev die vanop pole zal starten deze namiddag. De Rus schudde op het einde van de sessie een 1:49.256 uit zijn mouw en bleef hiermee de Israëliër Ido Cohen (+ 0.496 sec) en de Italiaan Andrea Rosso (+ 0.660 sec) voor. Toch duurde het lang vooraleer de sessie goed op gang kwam aangezien de wedstrijdleiding deze maar liefst vier keer moest stilleggen.
  • LTF
Doordat de baan niet goed was voor zowel slicks als regenbanden in het begin van de sessie, werden vele piloten verrast door de weinige grip op de baan. Gevolg was dat er vele wagens van de baan schoven, waardoor de wedstrijdleiding drie keer de kwalificaties moest stilleggen. Zelfs tijdens de eerste twee periodes konden de rijders geen enkele volledige ronde afleggen.

Nicolas Baert - Team Belgium
Nicolas Baert - Team Belgium
Uiteindelijk kwam de sessie toch wat op gang en nadat Israël de leiding nam, kwam Pavel Bulantsev in zijn laatste ronde naar de kop alvorens de vierde rode vlag buitenkwam een minuut voor het einde. Niklas Krütten (Duitsland) en Luis Leeds (Australië) vervolledigen de top vijf. Ook Nicolas Baert had moeite met deze condities en maakte zelfs een 360 graden spin, gelukkig zonder al te veel erg. De jonge Belg kwam niet verder dan een elfde plaats. De eerste van twee races zal doorgaan om 12.20 uur.

UPDATE: Doordat Bulantsev zijn snelste tijd op de tabellen zette tijdens een neutralisatie, verliest de Rus zijn besttijd en valt terug naar een vierde plaats, waardoor Cohen vanaf pole zal aanvatten.

Foto's: FIA Motorsport GamesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons