van der Horst

Motorsport Games uitgesteld tot 2021

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Hoewel de FIA Motorsport Games gepland waren voor eind oktober, heeft SRO samen met de Franse autosportfederatie, de FIA en de teams, besloten om het evenement met dit jaar als uitvalsbasis Marseille en het Circuit van Le Castellet, met een jaar uit te stellen. De reden is uiteraard de coronacrisis; het is zo goed als ondenkbaar om een evenement van dergelijke omvang in te plannen in een reeds drukke kalender - als er al gereden wordt. De eerstvolgende editie moet nu tussen 22 en 24 oktober 2021 plaatsvinden.
SRO wil alle partijen de kans geven zich beter voor te bereiden op de Motorsport Games gezien de heersende coronacrisis. De 'Olympische Spelen' van de motorsport keken dit jaar aan tegen een uitbreiding ten opzichte van de eerste editie, met liefst negen extra disciplines. Geen kleine opdracht dus, zelfs in niet-coronatijden. Bovendien moeten daarnaast heel wat kampioenschappen de kalenders aanpassen en iedereen mikt momenteel op het najaar. Ook SRO zelf besliste eerder om de 1000 km van Paul Ricard te verplaatsen naar november en zoekt nog een datum voor de Total 24 Hours of Spa

Foto: FIA Motorsport GamesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 21 april 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons