van der Horst

Motorsport Games verhuist naar Frankrijk met Circuit Paul Ricard als kloppend hart

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Na een eerste, succesvolle, editie vorig jaar op het Italiaanse circuit van Vallelunga, krijgt de Motorsport Games een vervolg in het zuiden van Frankrijk. Van 23 tot en met 25 oktober 2020 zal Circuit Paul Ricard namelijk als gastheer fungeren, terwijl de openingsceremonie plaatsvindt in Marseille. De zes disciplines van vorig jaar zullen ook nu weer op het programma staan maar daarnaast moeten er nog extra onderdelen op het tijdschema verschijnen.
Anthoine Morlet - Team Belgium
Anthoine Morlet - Team Belgium
Tijdens de vorige editie in Italië kwamen er maar liefst 192 piloten uit 49 verschillende landen in actie in de zes disciplines. Zes piloten daarvan kwamen uit voor België en zij waren goed voor 2 zilveren medailles (Gilles Magnus en Antoine Morlet/Manon Degotte). Ook dit jaar zullen dezelfde onderdelen - GT Cup, Touring Car Cup, F4 Cup, Drifting Cup, Karting Slalom Cup en Digital Cup - deel uitmaken van het evenement. Daarnaast zullen er ook nieuwe disciplines bekend gemaakt worden in de volgende maanden, al werden er tijdens de traditionele persconferentie van organisator SRO in Spa vorig jaar al enkele ideeën gelost. Toen werd er gedacht aan onder meer rally, klimkoers en Formule 3.

Foto's: FIA Motorsport GamesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 27 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons