van der Horst

Motorsport Games: België verovert twee mooie zilveren medailles te Rome

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
De eerste editie van de FIA Motorsport Games, gehouden van 30 oktober tot 3 november in de Italiaanse hoofdstad Rome, werd door de Belgische delegatie afgesloten met twee heel mooie zilveren medailles. Dankzij Gilles Magnus in Touring Cup en Antoine Morlet en Manon Degotte in Karting Slalom Cup, was ons land bij de uitblinkers onder de 50 nationale teams.
  • 24 Hours of Zolder
Al sinds mensenheugnis bezet België een belangrijke plaats op de internationale autosportscène. De eerste editie van de FIA Motorsport Games heeft bewezen dat ons land nog altijd een referentie is.

“We kunnen heel trots zijn op de resultaten van onze delegatie”, stelt Bas Leinders, kapitein van het zwart-geel-rode team.
“De zilveren medaille van Gilles Magnus is een uitzonderlijke prestatie. Na in de kwalificaties voor de eerste race de zesde tijd te hebben opgetekend, kwam hij er als derde over de streep. In race 2 vertrok hij van op pole, en won de wedstrijd ook. Hij scheelde weinig of hij had de gouden medaille ontfutseld aan de vertegenwoordiger van de Russische delegatie.”

Antoine Morlet en Manon Degotte veroverden eveneens een schitterende zilveren medaille, in Karting Slalom Cup, een discipline waarvoor 29 landen hun beste vertegenwoordigers hadden afgevaardigd.

In Digital Cup legde Felix Ferir beslag op een 14de plaats, terwijl Nicolas Baert, na een veelbelovende zevende plaats in de kwalificaties, in de F4 even op de vijfde plaats rondreed. Uiteindelijk haalde hij het einde niet, na een schuiver.
In GT viel de Belgische tandem Nico Verdonck-Louis Machiels terug van de derde naar de negende plaats, nadat ze een straf opliepen.

“Dit was een heel rijke eerste ervaring, die smaakt naar meer”, besluit Bas Leinders. “We hoopten links of rechts een medaille mee te pakken en met twee zilveren plakken zijn we in de wolken. Ik ben er van overtuigd dat deze uitstekende resultaten in de toekomst bij de Belgische rijders navolging zullen krijgen.”

Persbericht RACBDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 4 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons