van der Horst

MRF Challenge: Tweede overwinning voor Sam Dejonghe

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Eén dag na zijn eerste overwinning in de MRF Challenge is Sam Dejonghe er in geslaagd om een tweede zege te behalen. De Belg won de laatste race van het seizoen op het technische circuit van Madras en pakte zo alsnog de derde plaats in het kampioenschap. Rupert Svendsen-Cook, die eerder op de dag nog derde eindigde in de voorlaatste race, kwam als tweede na de Belg over de lijn en kroonde zich alzo tot kampioen voor Tio Ellinas die op de laatste dag een tweede en een derde plaats behaalde. Narain Karthikeyan won voor eigen volk de vierde wedstrijd.
Sam de Jonghe klom op zondag dus voor een tweede maal dit weekend op het hoogste schavotje van het podium, de Belg won de vijfde en laatste race voor Svendsen-Cook en Ellinas. Een resultaat dat na een vierde plaats in de vierde wedstrijd voldoende was om in het kampioenschap de derde plaats te pakken ten koste van Arthur Pic.

Svendsen-Cook ging de laatste dag van het kampioenschap in met een voorsprong van 2 punten op Tio Ellinas. Beide kemphanen streden tot de laatste meters voor de titel maar het was de Brit die het haalde. In de eerste race van de dag eindigde Svendsen-Cook als derde net achter zijn rivaal, maar in de laatste wedstrijd waren de rollen omgedraaid en pakte de Brit de tweede plaats voor de Cyprioot. Beiden behaalden vandaag dus evenveel punten waardoor de stand in het kampioenschap onveranderd bleef .    
Oud formule 1 piloot Narain Karthikeyan stormde in race 4 van de vierde plaats naar de leiding en behaalde een door het publiek fel gesmaakte overwinning. In de laatste wedstrijd kon de Indiër echter een aanrijding met de wagen van Harry Tincknell niet vermijden, een incident dat de safety car de baan op bracht. Leider Ben Anderson kreeg later een drive through penalty waardoor de koppositie in handen kwam van Sam Dejonghe.

Uitslag race 4:
1. Narain Karthikeyan
2. Tio Ellinas
3. Rupert Svendsen-Cook
4. Sam Dejonghe
 
Uitslag race 5:
1. Sam Dejonghe
2. Rupert Svendsen-Cook
3. Tio Ellinas

Eindstand kampioenschap:
1. Rupert Svendsen-Cook: 215 punten
2. Tio Ellinas: 213 punten
3. Sam Dejonghe: 142 punten


Foto: Sam Dejonghe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons