van der Horst

MRF Challenge: Michelangelo Amendola blikt terug op dominante seizoensopener

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Onze landgenoot Michelangelo Amendola kwam afgelopen weekend aan de start van de seizoensopener van de MRF Challenge. Ook Sam Dejonghe verscheen in het verleden in dat kampioenschap aan de start, terwijl Max Defourny vorig jaar als tweede afsloot - na de latere W Series-kampioene Jamie Chadwick. De MRF Challenge is een winterkampioenschap waarin vijftien races worden verreden, verspreid over slechts drie meetings, met een F3-wagen voorzien van een tweeliter Renault-krachtbron die ongeveer 200 pk levert. Elke afspraak telt dus vijf confrontaties: bij de seizoensopener in Dubai won Amendola meteen drie races en pakte zo de leiding in de tussenstand.
  • Shopa
Podium MRF Dubai Race 1
Podium MRF Dubai Race 1
"Ik heb tien maanden geen stuur aangeraakt, behalve dat van een simulator", vertelt Amendola aan Autosport.be. "Ik startte echter best goed. Ik sloot elke training af als eerste en pakte ook de pole voor race 1. Ik kende een mindere start en viel terug tot P3, maar kon me opnieuw naar de leiding knokken en vervolgens de zege pakken. Race 2, met een omgekeerde grid op gebruikte banden, begon met een crash waarbij mijn wagen stilviel en de vloer beschadigd geraakte. Ik kon opnieuw starten en maakte gebruik van een neutralisatie om weer aansluiting te vinden bij het veld. Ik ben blijven pushen en kon in de slotronde de leiding veroveren en zo een dubbel scoren."

"Op zaterdag stonden er drie races op het programma, waarbij ik bij de eerste race van de dag, wederom geschoeid op oude banden, vrede moest nemen met P2 net na winnaar Dylan Young. In race 4 kende ik een rotstart waarna ik verzeild geraakte in een gevecht met Young, wat me veel tijd kostte. De tweede plaats was het hoogst haalbare in die wedstrijd, maar in de slotmanche wist ik opnieuw te zegevieren, voor Mason en Young - een identiek podium als in de openingsrace."

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
"Met drie zeges, twee tweede plaatsen en de leiding in de tussenstand, kan je moeilijk ontevreden zijn", lacht de Genkenaar. "Ik koos pas op het allerlaatste ogenblik om de MRF Challenge te betwisten, omdat er zich plots een opportuniteit voordeed met een sponsor. Daardoor heb ik niet kunnen testen en ging ik onvoorbereid het raceweekend in. Niet ideaal natuurlijk, zeker omdat het niveau vrij hoog ligt. Ik kom nu al voor de derde maal aan de start, dus ik moet mijn ambities niet onder stoelen of banken steken. Ik mik op de titel om zo mijn seizoen 2020 in Europa optimaal voor te bereiden. Goed begonnen is half gewonnen, op nu naar de volgende afspraak nu!"

De tweede van drie meetings vindt plaats in Bahrein, in de marge van het FIA WEC over twee weken. De slotmanche staat geprogrammeerd half februari, in Chennai (India), net zoals de kalender van vorig jaar.

Foto's: Michelangelo AmendolaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 1 december 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons