van der Horst

Munster officieel Hyundai Junior Driver - Loubet krijgt kans in i20 WRC

Pierre-Louis Loubet - Skoda Fabia R5
Pierre-Louis Loubet - Skoda Fabia R5
Hyundai neemt vijf jonge rijders op in hun kweekvijver: de Customer Racing Junior Driver. Daarin ook een Belg, namelijk Grégoire Munster. Nog opvallend. WRC2-kampioen Pierre-Louis Loubet krijgt een Hyundai i20 WRC onder de bips, voor negen rally's.
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Hyundai hanteerde drie criteria: resultaten, de samenwerking met ingenieurs en hun professionele aanpak. Blijkbaar is daarin ook Grégoire Munster opgevallen die vorige week al werd voorgesteld door Hyundai België Luxembourg om een gooi te doen naar de Belgische titel. De jonge Belg mag dus hopen op meer, zoals een WRC2-programma. Hij schitterde afgelopen weekend nog in de Monte-Carlo, met onder meer twee snelste tijden in WRC3.

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Ole Christian Veiby en Nikolay Gryazin waren al bekend door hun deelname in de Monte-Carlo. Daar komen nog dus Grégoire Munster en Callum Devine bij. "Het is een goede mix van rijders die al ervaring hebben en rijders die redelijk nieuw zijn", aldus Andrea Adamo. "Ze zullen kunnen leren van elkaar, en van onze ingenieurs." 

Voor de Belgen is het nieuws over Grégoire Munster uiteraard belangrijk, maar het opvallendste nieuws was voor Pierre-Louis Loubet. De 22-jarige Fransman krijgt de kans zich te bewijzen in de Hyundai i20 WRC. Hij debuteert in Portugal en zal daarna de rest van het seizoen rijden. Hij krijgt daarvoor de steun van de Franse federatie FFSA.

Foto: Sandro Delaere en Hyundai BelgiëSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 28 januari 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons