van der Horst

Na testdag ook eerste wedstrijd geannuleerd wegens sneeuw

Sneeuw op en rond de Nürburgring
Sneeuw op en rond de Nürburgring
De lente is vandaag begonnen, maar dat is er in grote delen van Europa nog niet aan te merken. Ook het Eifelgebergte en de Nürburgring ontkomen niet aan de ongewenste blijvende aanwezigheid van koning winter. Na een inspectie van het 20,9 kilometer lange asfaltlint werd vanmorgen dan ook de beslissing genomen om geen onnodige risico’s te nemen en de VLN Westfalenfahrt die aankomend weekend gepland stond te annuleren. Na de afgelasting van de laatste VLN-race vorig jaar en het niet doorgaan van de testdag afgelopen weekend, is dit dus de derde opeenvolgende keer dat het weer roet in het eten gooit voor de liefhebbers van het betere racewerk. De organisatie is echter nog steeds van plan om het seizoen over tien wedstrijden te laten verlopen en is momenteel aan het zoeken naar een mogelijk vervangdatum.
Sneeuw op en rond de Nürburgring
Sneeuw op en rond de Nürburgring
"Op vele delen van de piste ligt er nog steeds sneeuw, vooral op de uitloopstroken ", verklaarde racedirecteur Peter Brocher. "Afgaande op de actuele weersverwachtingen kunnen we er niet vanuit gaan dat komende zaterdag de baan volledig sneeuwvrij zal zijn en er geen nachtvorst zal zijn. Om deze redenen hebben we dan ook besloten om de wedstrijd te annuleren en zo een onnodige afreis te voorkomen.”

Foto's: NürburgringSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 20 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC Westfalenfahrt.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons