van der Horst

Oschersleben: Alsnog podium voor Goossens na niet-conforme auto winaar Ghirelli

Marc Goossens - CAAL Racing
Marc Goossens - CAAL Racing
Marc Goossens kwam gisteren, bij de eerste manche van de EuroNASCAR Pro in Oschersleben, als vierde over de meet. De Kempenaar zou echter alsnog de punten van de derde plaats krijgen, nadat de Team Bleekemolen Chevrolet Camaro van eerdere winnaar Vittorio Ghirelli tijdens de technische controle niet-conform werd bevonden. De Italiaan verliest daardoor niet enkel zijn zege, maar ook de leiding in de tussenstand. Hij werd uiteindelijk als vierde geklasseerd, terwijl de zege naar Paul Jouffreau ging, voor Tobias Dauenhauer en Marc Goossens. De Fransman is zo de allereerste rijder die op dezelfde dag een manche wint in de eerste en de tweede klasse van het EK NASCAR.
De reden voor de penalty voor Ghirelli is een niet-conforme luchtfilter. Het onderdeel werd niet aangekocht in de officiële winkel van het EK NASCAR. Gelukkig voor de Italiaan volgde geen diskwalificatie, maar "slechts" een penalty van drie plaatsen. De leiding in de voorlopige stand met nog één manche te gaan in de reguliere competitie komt op naam van de Italiaan Gianmarco Ercoli. Hij telt vijf punten voorsprong op zijn landgenoot Ghirelli. Marc Goossens rondt de top 10 af, Anthony Kumpen is vierde op 23 punten van de leider. Na de wedstrijd van vandaag, die start om 13u40, mogen twee schrapresultaten in rekening gebracht worden, waarna er op Circuit Zolder gestreden wordt voor de titel.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Bart DehaeseDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons