van der Horst

Vallelunga: Gianmarco Ercoli neemt wraak op Alon Day

Gianmarco Ercoli - Caal Racing - Chevrolet Camaro
Gianmarco Ercoli - Caal Racing - Chevrolet Camaro
Gianmarco Ercoli heeft in de tweede euroNASCAR Pro-race in Vallelunga op gepaste wijze wraak genomen op Alon Day, nadat hij in de eerste race nog zijn meerdere moest erkennen in de drievoudige kampioen. In een wedstrijd die wederom bol stond van de neutralisaties, pakte Ercoli voor eigen publiek een dominante zege, voor Alon Day die belangrijke punten sprokkelde voor de titelstrijd en de leiding in de tussenstand overneemt. Voormalig puntenleider Nicolo Rocca kon geen vuist maken nadat zijn koppeling het begaf. Giorgio Maggi tenslotte mocht voor de tweede dag op rij mee op het ereschavot.
Eerder op de dag pakte Liam Hezemans in euroNASCAR 2 zijn tweede NASCAR-zege, na zijn triomf in Brands Hatch een maand geleden. Hij overschreed de lijn met meer dan tien tellen bonus op Tuomas Pontinen, maar kreeg een penalty van tien seconden, waardoor hij in de uiteindelijke ranking minder dan anderhalve tel overhield op de Fin. Paul Jouffreau mocht voor het eerst in zijn carrière mee op het podium. Puntenleider Alberto Naska besloot als vijfde, maar ziet daarmee Liam Hezemans in de tussenstand wel naderen tot op 11 punten.

De NASCAR Whelen Euro Series gaat nu een lange zomerpauze in, waarbij het kampioenschap herneemt op 3 september in het Tsjechische Most. Een maand later staat de manche op Circuit Zolder op het menu.

--- Uitslag euroNASCAR Pro 2022 Vallelunga Race 2 (pdf) ---
--- Uitslag euroNASCAR 2 2022 Vallelunga Race 2 (pdf) ---


Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Klemen Sofric



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 11 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons