van der Horst

Vallelunga: Hezemans en Ercoli verdelen de zeges

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Regerend kampioen Loris Hezemans en Gianmarco Ercoli hebben respectievelijk de eerste en tweede EuroNASCAR Pro-manche gewonnen van de NASCAR Whelen Euro Series op het Italiaanse circuit van Vallelunga.
  • Dreamdrive
Regerend kampioen Loris Hezemans heeft dus zijn eerste zege van het seizoen beet, al moest de Nederlander daarvoor wel rekenen op pech bij de concurrentie. Hezemans zette bij de start zijn pole om in de leiding en Alon Day volgde in zijn zog. In ronde vijf poogde de Israëlier voorbij te gaan aan de Nederlandse kampioen, maar na een deur-aan-deur-gevecht blokkeerde Day de wielen en was het Villeneuve die van P3 naar de leiding schoot. Lange tijd leek het er op dat ex-wereldkampioen F1 in het eerste treffen het laken naar zich toe zou trekken, maar de Canadees moest op twee ronden van het einde zijn Feed Vict Racing Chevrolet parkeren met problemen. Hezemans bedankte en won, voor tweevoudig kampioen Alon Day in de PK Carsport-bolide #24 en Gianmarco Ercoli in Day's vroegere wagen, de #54 CAAL Racing Chevrolet. Stienes Longin werd knap vijfde en was daarmee beste Belg. Marc Goossens besloot zijn race in de tweede ronde in de grindbak.

Gianmarco Ercoli - CAAL Racing
Gianmarco Ercoli - CAAL Racing
In race 2 mocht Ercoli vanaf pole vertrekken en de Italiaan zette de race perfect naar zijn hand. Hij won voor Jacques Villeneuve en Lucas Lasserre, al was het de Deense twintiger Lasse Sørensen die zich in de eerste wedstrijdhelft in de slipstream van de Italiaan nestelde. Toen Villeneuve net voor halfkoers een - vrij optimistische - poging waagde op P2, blokkeerde de Canadees de wielen, dwong Sørensen naar de buitenkant van de piste en gaf daardoor Lasserre de kans om door te stoten naar het virtuele zilver. Sørensen viel terug tot P4 en moest uiteindelijk ook tweevoudig kampioen Alon Day doorlaten nadat de Deen door het grind ging in de voorlaatste ronde. In diezelfde ronde zou Villeneuve ook een weg langs Lasserre vinden op koers naar P2 en pakte zo revanche voor een tikje van de Fransman in de openingsronde waarbij de Canadees alle zeilen moest bijzetten om zijn wagen (terug) op de piste te doen belanden. 

De volgende afspraak van de NASCAR Whelen Euro Series is op Circuit Zolder, begin oktober.

Uitslagen volgen...
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Vallelunga.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons