NASCAR Zolder: Doubek wint draak van een race

Martin Doubek - Hendriks  Motorsport - Ford Mustang
Martin Doubek - Hendriks Motorsport - Ford Mustang
Martin Doubek heeft op Circuit Zolder, na de eerste race gisteren, ook de tweede manche van de EuroNASCAR 2-klasse gewonnen. In de wedstrijd, absoluut geen reclame voor de autosport, werden meer ronden afgelegd achter de safety car dan aan racesnelheid. Er waren dan ook heel wat incidenten en bovendien werd ook deze race achter de neutrale wagen gestart - de derde keer dit weekend. Vittorio Ghirelli eindigde als tweede en bezorgt zo Hendriks Motorsport de dubbel. Rookie Francesco Garisto (Shadow Racing Cars by 42 Racing) was de tweede Italiaan op het ereschavot.
De wedstrijd begon chaotisch, met PK Carsport-rijdster Julia Landauer die haar #11 Camaro in de Sterrenwacht in de grindbak plantte. Meteen neutralisatie dus, maar ondertussen was Dylan Derdaele van de zesde plaats op de grid wel opgerukt naar P3. Na enkele ronden kregen we een herstart waarbij de Limburger voorbijging aan Guillaume Dumarey voor P2. Een ronde later zou hij zelfs doorstoten naar de leiding, maar de wedstrijd werd geneutraliseerd en Derdaele diende de plaats terug af te staan aan Doubek. Bij de herstart, we zijn dan reeds ronde 10, liep het compleet fout waarbij Nicholas Risitano Derdaele aantikte en Dumarey en Andreas Jochimsen ook in de brokken deelden. Het resulaat was dat de betrokken rijders ofwel terugvielen ofwel zelfs uit de race verdwenen. Neutralisatie, uiteraard, waarna de race niet meer werd hernomen en Doubek uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen werd. Derdaele werd na de race uiteindelijk als zesde geklasseerd, één plaats voor Simon Pilate.

Straks om 16u20 staat de slotrace van het weekend op het menu, de EuroNASCAR Pro race 2. Hopelijk krijgen we daar een echte start en worden er geen 9 ronden afgewerkt achter de safety car...