New Race Festival: Olivier Hertsens wint tweede Belcar Skylimit Sprint Cup race

Olivier Hertsens - Paps toy’s Racing BMW M3 E46
Na een woelige eerste race zaterdag kregen we zondag een spannende maar rustige tweede race van de Belcar Skylimit Sprint Cup race. Didier Aerts startte met zijn BMW E82 135i van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding, maar na de race werd de BMW uit de uitslag geschrapt wegens technisch niet conform. Olivier Hertsens (Paps toy’s Racing BMW M3 E46), die bijna gans de race in tweede positie vertoefde, erfde zo de overwinning over.
  • De Swert Opticiens
Convents Race Team BMW M3 E36
De Convents Race Team BMW M3 E36 schoof op naar de tweede plaats terwijl Steven Maris met zijn Team MRS BMW E36 M3 beslag legde op de derde plaats. Daarachter volgden nog drie BMW’s die uitkwamen in de klasse 4. De eerste niet BMW was ditmaal de SEAT Léon Supercopa van Kris Van Kelst.

Bart Lievens/Paul Lievens - BMW 228i VT2
De klasse 3 werd gewonnen door Bart en Paul Lievens in hun BMW 228i VT2, zij eindigden tevens als achtste algemeen. Filip Uyttendaele (Renault Clio 4 Cup) die de klasse op zaterdag won, werd nu tweede en tiende algemeen. De AR Performande BMW van E90 325i van Roelands/van Pelt pakte de laatste podiumplaats.

Podium klasse 2 race 2
Philippe Huart (Peerlings Racing Ford Fiesta Cup) was de primus in de klasse 2. Hij haalde het nipt van Raf Lemmens (Mazda MX5). Alexander Borgmans kwam met de Alnimax Racing Ford Fiesta Cup wat later als derde over de meet.

Fabrice Cornelis - Oeste Kart Citroën C1
Fabrice Cornelis was opnieuw de beste in de Klasse 1 met zijn Citroën C1 van Oeste Kart. Hij ging negen ander C1’s vooraf. De QSR Racing School-trofee werd voor de tweede maal gewonnen door Renzo Uylenbroeck. Tom Vanderheyden werd tweede terwijl Andy Peelman voor de tweede maal het podium opmocht. Jurgen Van den Broeck eindigde ditmaal net naast het podium.

Nadat zaterdag de race al tweemaal een andere winnaar kende na een straf en een diskwalificatie voor de twee eerste wagens die over de streep kwamen, werd op zondag dus ook de winnaar op de piste uit de uitslag gehaald wegens een niet conforme wagen. Laten we hopen dat we bij de volgende manche eindelijk de 'echte' winnaars op het podium zien na de race.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.