van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Enorme crash voor Duval in de Audi #1 tijdens vrije training

Loïc Duval
Loïc Duval
Tijdens de vrije trainingen ter voorbereiding van de 24 Heures du Mans van komend weekend werd de ganse paddock al meteen opgeschrikt door een zeer zware crash van Loïc Duval in de Audi #1 tussen de Porsche Curves en de Virage Karting. De vrije training werd meteen stilgelegd en de Fransman werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zo'n halfuur na het ongeval stelde Audi sportchef Wolfgang Ullrich de aanwezige pers gerust met het nieuws dat de Fransman bij kennis is. ACO bevestigde van zijn kant dat de onfortuinlijke rijder met de hulpdiensten praatte alvorens naar het ziekenhuis te worden vervoerd.
Of we de Audi #1 dit weekend nog in actie zullen zien, is zeer de vraag, eigenlijk blijft er nauwelijks nog iets van de bolide over. Audi zelf communiceerde hierover nog niet. De eerste kwalificatie vindt vanavond al plaats om 22u.

Update

Loic Duval heeft geen serieuze verwondingen opgelopen en neemt deel aan de kwalificatie op donderdag in een nieuwe Audi R18 e-tron Quattro.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 11 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons