van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: PK Carsport Wolf geeft op - MExT Porsche valt terug

Kapotte uitlaat PK Wolf
Kapotte uitlaat PK Wolf
Rond de klok van zeven uur heeft de PK Carsport Wolf GB08 van Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën en Kris Cools de handdoek in de ring gegooid. Na een aanrijding eerder in de race was de Italiaanse proto bezig aan een sterke remonte toen een kapotte uitlaat roet in het eten gooide. Het euvel situeerde zich aan een redelijk banaal onderdeel van de uitlaat dat tot dusver nog nooit voor problemen heeft gezorgd, volgens het team. Aangezien het moeilijk te herstellen was en verder rijden slecht zou zijn voor de motor en bovendien zelfs het risico op brand verhoogt, besloot men om de strijd te staken. De Wolf lag in derde stelling op het moment van de opgave.
  • Powercars
Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
Ook bij MExT Racing bracht de ochtend problemen. De Porsche 991 GT3 Cup #8, die tot dusver een quasi probleemloze race afwerkte, stond bijna een half uur in de pits met een stukke steekas. Het team maakte van de gelegenheid ook gebruik om meteen de remmen te wisselen. Door dit oponthoud moest het team de Zwitserse Ligier voorlaten, maar door de opgave van de PK Carsport Wolf ligt men nog steeds in vierde positie, weliswaar op 24 ronden achterstand.

Foto: Vincent Wouters & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons