van der Horst

Newsflash: 6H Spa: Leidende Toyota in de problemen (Update)

Toyota TS050 Hybrid met rokende motor
Toyota TS050 Hybrid met rokende motor
De Toyota #5, die na een klein uur wedstrijd de leiding overnam van Porsche, kwam met nog iets minder dan twee uur op de klok eveneens in de problemen. De motor van de Japanse wagen rookte en de TS050 Hybrid werd meteen de box ingeduwd. Nog slechts één wagen van de drie LMP1-fabrieksteams rijdt een probleemloze wedstrijd en dat is de Audi #8 van Oliver Jarvis, Lucas di Grassi en Loïc Duval, die op dit moment de leiding heeft overgenomen.
(lees de update onder de foto's)
 

Update

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
De beide Toyota's hebben officieel opgegeven. De TS050 Hybrid met startnummer 6 had te kampen met elektrische problemen, terwijl de zusterbolide met startnummer 5 zoals eerder gemeld met een grote rookontwikkeling naar de pits reed om daar de handdoek te werpen. Door de vele opgaves is het nu de Rebellion R-One AER #13 die zowaar op het provisionele algemene podium heeft plaatsgenomen.

Foto's: Martijn Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons