van der Horst

NEWSFLASH: 24H Spa: Eerste safety car is een feit

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Na net geen twee uur wedstrijd zagen we de eerste neutralisatie door middel van een Full Course Yellow. De AKKA ASP Mercedes #89 uit de Am-klasse had een lichte crash bovenop de Raidillon, buiten het zicht van de camera's. De auto met Philippe Giauque aan het stuur had zowel voor- als achteraan wat schade en diende getakeld te worden.
  • Hamofa Performance
De FCY kon op geen beter moment vallen want het was net tijd voor de tweede serie pitstops. Het hele veld kwam dan ook naar binnen, bij Bentley bleef Maxime Soulet eerst buiten maar ook onze landgenoot zocht een ronde later zijn box op. Na een tiental minuten FCY volgde een korte safety car-periode. Het veld werd om iets over 18u30 opnieuw losgelaten. De top drie zit nu op een zakdoek met Dominik Baumann (Aston Martin #62) voor Robin Frijns (Audi #2) en Christian Engelhart (Lamborghinin #63).

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons