van der Horst

Nicola Larini evalueert TCR-deelnemers in Balance of Performance-test

Nicola Larini
Nicola Larini
Met vier verschillende merken aan zet in de nieuwe TCR International Series kan enkel een correct uitgevoerde BOP-test garant staan voor een evenwichtig veld waarin alle deelnemers met gelijke wapens aan de start verschijnen. Om de technische staf bij deze belangrijke taak te adviseren deed CEO Marcello Lotti beroep op Nicola Larini.
  • Dreamdrive
De Italiaan, die zowel in eenzitters als toerwagens een rijke ervaring opbouwde, trok daartoe begin deze week voor het eerst richting Catalunya Circuit.

Aan boord van de SEAT León Racer, Honda Civic TCR en Opel Astra OPC reed Larini telkens verscheidene stints met verschillende set up-configuraties. Normaliter zou hij in Spanje ook de Ford Focus, het model dat Onyx Engineering dit seizoen zal inzetten, aan de tand hebben gevoeld maar dit ging niet door aangezien de wagen pas nu in Engeland een shakedown ondergaat. De Focus zal dus tijdens een aparte test worden geëvalueerd om vervolgens naar Maleisië, decor voor de seizoensopener eind deze maand, te worden overgevlogen.  

Het uiteindelijke BOP-resultaat, bekomen door te sleutelen aan het minimum gewicht van de wagens, hun rijhoogte en de diameter van de luchtrestrictor, zal eerstdaags bekend worden gemaakt.

Foto: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 13 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons