Nicolas Baert heeft zinnen gezet op Spaans F4 kampioenschap

MP Motorsport - Spaans F4
Nicolas Baert, zoon van Comtoyou Racing teamchef Jean-Michel Baert, heeft al enige naam gemaakt in de kartsport, maar heeft besloten om dit seizoen volledig op de autosport te richten. Baert komt uit in het Spaanse Formule 4 kampioenschap en heeft maar één doel, even goed doen als landgenoot Amaury Cordeel die vorig jaar de titel pakte.
Nicolas Baert kwam vorig jaar al enige keren in actie in de VW Fun Cup, maar maakt nu van de autosport zijn hoofddoel. De zeventienjarige Belg zal het Spaanse Formule 4 kampioenschap betwisten waar hij uitkomt voor MP Motorsport. Het Nederlandse team pakte vorig jaar nog de titel met Amaury Cordeel. Baert kan rekenen op de raadgevingen van Kurt Mollekens die sinds vorig jaar samenwerkt met Comtoyou Racing.

Het eerste raceweekend dat vorig weekend plaatsvond op het Circuito de Navarra verliep moeilijk, maar leerzaam voor onze landgenoot. Hij kreeg drie races voorgeschoteld en eindigde in de eerste twee wedstrijden respectievelijk negende en zesde. In de derde race zag hij de finishlijn niet. Baert verliet Spanje met zes punten en bezet in de puntenstand de dertiende plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 10 april 2019.