van der Horst

Niels Albert en Tom Boonen in EK NASCAR - Stienes Longin wil titel

Niels Albert - Stienes Longin - Tom Boonen
Niels Albert - Stienes Longin - Tom Boonen
Autosport.be berichtte er vorige week reeds over, maar vanavond werd op een druk bijgewoonde persvoorstelling in het Vlaams-Brabantse Betekom het NASCAR-programma van de familie Longin voor 2019 voorgesteld - met daarbij ook twee bekende wielergezichten: Niels Albert en Tom Boonen. Beide heren nemen in de loop van het seizoen plaats in de door PK Carsport-gerunde ProJob #11 Chevrolet Camaro in de Elite 2-klasse. Stienes Longin krijgt het alleenrecht op de #11 in Elite 1 met maar één doel: de titel.
PK Carsport - Chevrolet Camaro NASCAR
PK Carsport - Chevrolet Camaro NASCAR
"Ik heb nog nooit over dergelijk goede wagen beschikt in de NASCAR Whelen Euro Series, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen", lacht Stienes Longin. "Ik heb al enkele seizoenen ervaring onder de gordel, dus het komt er nu op aan vanaf de eerste race bij de les te zijn en dan constant te blijven scoren om zo een gooi te doen naar die Europese NASCAR-titel. Er zijn echter ook nieuwigheden dit jaar. Zo maken we voor het eerst een uitstap naar Most in Tsjechië en veranderen we ook van bandenleverancier, wat toch wel wennen is. Ook op vlak van teamgenoten is het wennen: Tom Boonen en Niels Albert."

Persvoorstelling PK Carsport
Persvoorstelling PK Carsport
Tom Boonen zal inderdaad enkele races voor zich nemen en wanneer de Kempenaar afwezig is, staat Niels Albert klaar om in te springen - al werkt ook de cyclocross-kampioen slechts een beperkt programma af. "NASCAR is niet nieuw voor mij natuurlijk, ik kwam vorig jaar ook reeds aan de start. Het wordt echter een harde strijd, want er wordt stevig geknokt in de NASCAR-races. Officieel mag er niet gebotst worden, maar dat gebeurt wel. Je moet dus wel je mannetje staan", aldus Boonen die voorlopig bij de halve finales en de finale in Zolder in actie zal treden.

Louis Longin
Louis Longin
Naast NASCAR, rijdt Tom Boonen zoals gemeld ook Belcar en VW Fun Cup. In het Belcar Endurance Championship is Boonen een directe concurrent van de familie Longin, die samen een Norma M20 FC prototype zal bemannen. Hierover later deze week echter meer. Het seizoen 2019 van de NASCAR Whelen Euro Series wordt op 13 en 14 april op gang getrapt in het Spaanse Valencia.
 

Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 3 april 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons