van der Horst

Nieuwe Bentley- en Lamborghini-concessie onder één dak in Antwerpen

Bentley Antwerp
Bentley Antwerp
Vandaag opent een gloednieuwe showroom op de Autolei in Wommelgem die zowel Bentley als Lamborghini vertegenwoordigt voor de Antwerpse regio.
  • St. Paul
Showroom Bentley Antwerp
Showroom Bentley Antwerp
Bentley Antwerp is daardoor het lands’ derde vestiging van het Britse prestigemerk dat vorig jaar, ondanks de coronacrisis, nog een zeer sterke verkoop liet optekenen met 11 206 verkochte exemplaren. In België bedroeg de stijging meer dan 4% ten opzichte van het jaar ervoor. Meteen maakt men gebruik van deze gelegenheid om de première van de Bacalar te vieren, de laatste creatie van de Winged-B waar er slechts twaalf van gebouwd worden.

Lamborghini Antwerp - Bentley Antwerp
Lamborghini Antwerp - Bentley Antwerp
Naar analogie met zijn Angelsaksische collega opent Lamborghini Antwerp ook zijn deuren. Ook de Italiaanse fabrikant van extravagante dreamcars kende in 2020 een commercieel topjaar met 7430 verkochte exemplaren. Niet enkel internationaal maar ook in België groeide verkoop sterk, mede door het succes van de Urus, de modieuze SUV. Met de opening van de nieuwe concessie in de ‘koekenstad’ maakt Lamborghini gebruik om de Huracán STO voor te stellen. De meest ‘pure’ creatie van het merk met de stier als symbool. Een straatversie rechtstreeks afgeleid van de GT3 Evo, de wedstrijduitvoering die tot driemaal toe de GTD (GT3)-klasse in de 24 Uur van Daytona wist te winnen. 

Tekst: Alec Lavaerts - Foto's: Bentley Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op donderdag 29 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons