van der Horst

Nieuwe kalender Ford Fiesta Sprint Cup na lockdown

Ford Fiesta Sprint Cup
Ford Fiesta Sprint Cup
Na een wel heel lange winter kan V-Max Racing Management eindelijk de (herziene) kalender voor 2020 bekendmaken en aankondigen wanneer er van start kan gegaan worden.
  • Hamofa Performance
Vanzelfsprekend is deze kalender nog steeds onder voorbehoud van een mogelijk veranderende situatie, maar V-Max Racing Management hoopt dat dit programma nu zonder verdere aanpassingen kan afgewerkt worden.
 
Natuurlijk zijn er wel enige aanpassingen. Het eerste evenement zal zonder publiek verreden worden, maar de promotor hoopt dat de drie volgende evenementen wel op een min of meer normale wijze met (een beperkt aantal) gasten en publiek afgewerkt kunnen worden. Hierbij zullen de adviezen en voorschriften van KNAF en RACB, met wie we in samenwerking werkbare protocollen hebben uitgewerkt, nauw worden nageleefd.
 
Vooraf aan de evenementen zullen de dan geldende protocollen per mail worden verzonden.
 
V-Max Racing Management hoopt met deze nieuwe kalender, ondanks de beperkingen, toch een volwaardig kampioenschap af te kunnen werken tijdens mooie evenementen.
 
Vooraf aan de evenementen werden twee testdagen ingepland op de circuits van Zandvoort en Zolder. Bij voldoende aanmeldingen zijn die geheel exclusief voor de eigen klassen.
 
In principe zijn er vier sessies voor de Supercar Challenge en vier sessies voor de Mazda’s en de Fiesta’s. Het is ook mogelijk dat er een open pitlane gedurende de gehele dag wordt gehouden.
 
Door allerlei verschuivingen was het helaas niet mogelijk Spa-Francorchamps op deze nieuwe kalender te zetten, voor volgend jaar hebben we echter weer twee evenementen op Spa toegewezen gekregen.
 
 
Kalender 2020
 
DatumLocatie
27 juni (zaterdag)Circuit Zandvoort – Testdag
12 juli (zondag)Circuit Zolder - Testdag
7-9 augustusCircuit Zolder -  Superprix
25-27 septemberGAMMA Racing Day – TT Circuit Assen
9-11 oktoberVoorjaarsraces  -  Circuit Zandvoort
30/31 oktober-1 novemberFinaleraces – TT Circuit Assen
Persbericht V-Max RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 4 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons