van der Horst

Nieuwe kalender Supercar Challenge: 5 meetings en 2 testdagen

Supercar Challenge powered by Hankook
Supercar Challenge powered by Hankook
Ook de Supercar Challenge heeft een nieuw kalendervoorstel klaar. De troepen van Dick van Elk opteren om op 27 juni en 12 juli een testdag in te lassen op respectievelijk Zandvoort en Zolder, waarna een kalender met vijf raceweekends wordt afgetrapt.
De Zolder Superprix opent de debatten op 7-9 augustus (de datum waarop initieel de Gamma Racing Day geprogrammeerd was), samen met Belcar dus. Dat is meteen ook de enige manche in ons land, want nadien trekt het kampioenschap begin september naar Assen, om er in de marge van het DTM-weekend opnieuw naast de Belcar in actie te komen. Aan het einde van de maand is er het derde weekend op datzelfde circuit, gevolgd in oktober door Zandvoort en... de 'voorjaarsraces' (uiteraard tussen aanhalingstekens), om op 1 november te besluiten op Assen met de Finaleraces.

John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Onze landgenoot John De Wilde pakte vorig jaar in zijn EMG Porsche 911 GT3 Cup de algemene titel, voor Max Weering en de Belg Jos Jansen. Tom Boonen won met de Deldiche Racing Norma M20 FC de CN-klasse. Over de kalenders van de Ford Fiesta Sprint Cups en de Mazda MX5 Cup is nog niets geweten. Beide kampioenschappen zouden in de initiële planning meermaals de paddock delen.

Update

De Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup volgen, in het huidige opzet, dezelfde kalender als de Supercar Challenge, waarbij ze niet in actie komen tijdens het DTM-weekend in Assen begin september. Bij elk evenement waar de kampioenschappen samen in actie treden, krijgen ze elk vier sessies.

Kalender Supercar Challenge 2020

DatumLocatie
27 juni (zaterdag)Circuit Zandvoort – Testdag
12 juli (zondag)Circuit Zolder - Testdag
7-9 augustusCircuit Zolder -  Superprix
4-6 septemberDTM – TT Circuit Assen
25-27 septemberGAMMA Racing Day – TT Circuit Assen
9-11 oktoberVoorjaarsraces  -  Circuit Zandvoort
30/31 oktober-1 novemberFinaleraces – TT Circuit Assen


Foto: Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op woensdag 3 juni 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons