van der Horst

Nieuwe LMP2-reglementen uitgesteld tot 2025

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
De introductie van de nieuwe LMP2-reglementen worden uitgesteld tot 2025. Dat werd bevestigd tijdens Wereldmotorsportraad, die vandaag plaatsvond in Bahrein. Normaal gezien waren de nieuwe LMP2-wagens gepland voor 2024, een jaar na het debuut van de LMDh, maar verschillende factoren leidden er toe om dit toch met een jaartje uit te stellen.
De reden van uitstel zou volgens de raad te wijten zijn aan het feit dat ze genoeg tijd willen nemen voor een grondige revisie van de technische reglementen en ervoor te zorgen dat de kostdrukkende maatregelen bereikt worden. Al liet de ACO aan Sportscar365 ontvallen dat er bijvoorbeeld nog geen vaste partner is voor zowel de motoren als voor de banden. Voor de huidige generatie zijn dit Gibson-motoren en krijgen zij Goodyear-schoeisel in de ACO-gerelateerde kampioenschappen. Het gevolg van dit besluit is dat we al zeker nog twee jaar de huidige Oreca 07 zullen zien in de vier kampioenschappen waarin zij mogen uitkomen.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 19 maart 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons