van der Horst

Nieuwe Wolf GB08 Tornado start in Belcar-finale

Wolf GB08 Tornado
Wolf GB08 Tornado
Het mag gerust een verrassing van formaat worden genoemd, maar Avelon Formula zakt met een Wolf GB08 Tornado af naar de finalerace van het Belcar Endurance Championship 2017. Niemand minder dan Bert Longin, Frank Beliën en Wolf-fabriekspiloot Ivan Bellarosa zullen de CN2-bolide bemannen. Het trio viseert niets minder dan de zege in de drie uur durende wedstrijd.
"De Wolf G08 Tornado is een ongelooflijk knappe wagen", vertelt Bert Longin aan Autosport.be. "Ten opzichte van de GB08 (waarvan PK Carsport een exemplaar heeft n.v.d.r.) is er veel veranderd. De bolide is ook bloedsnel, dus ik koester hoge verwachtingen en ook de familie Bellarosa wil dat hun wagen goed presteert. Ik wil dus voor de zege strijden en zo het Belcar-seizoen mooi afsluiten. De wagen zal overigens starten met het nummer 11, het vaste startnummer van PK Carsport."

Hoewel PK Carsport zoals geweten geen Wolf GB08 meer inzet, doet Belgian Driver Academy dat wel. Het team rond de familie Pampel vertelde eerder dit seizoen aan Autosport.be dat het volgend jaar ook een deelname overweegt met een Wolf GB08 Tornado, naast het prototype die het team nu reeds in het atelier heeft staan. Hoe de Tornado presteert ten opzichte van de CN2-concurrentie in Belcar, moet over een halve maand duidelijk worden. Ivan Bellarosa gaf in het verleden reeds meermaals blijk van snelheid op Circuit Zolder, dus de concurrentie is bij deze gewaarschuwd....

Foto: Bert Longin press



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons