van der Horst

Nieuws uit de IMSA-paddock

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Op dit moment mag er misschien geen actie zijn op het circuit, maar achter de schermen draaien de voorbereidingen voor volgend seizoen op volle toeren. Vele teams zijn in volle voorbereiding op de start van het seizoen, met eerst de Roar before the Rolex 24 op het programma alvorens een week later de Rolex 24 at Daytona volgt. Dit zijn de voornaamste nieuwtjes die de laatste tijd doorsijpelden.
*** Terwijl tijdens Petit Le Mans Inception Racing de allereerste McLaren 720S GT3 inzette tijdens een ronde van de IMSA Michelin Endurance Cup, heeft het daarmee toch  andere teams aangezet om hetzelfde te doen. Zo wil Crucial Motorsports volgend jaar een volledig seizoen in de MEC afwerken. Het team van Paul Holton maakte zijn debuut tijdens de Indianapolis 8 Hours en wil nu een stap hogerop. Het was daarom aanwezig in Daytona om een tweedaagse test af te werken.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Laguna Seca
IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Laguna Seca
*** WeatherTech Raceway Laguna Seca ondergaat een paar veranderingen. Na  goedkeuring door het stadsbestuur van Monterey starten er een aantal werken op het bekende circuit in Californië. Zo zal de baan een nieuw wegdek krijgen, wordt er een nieuwe brug gebouwd voor een betere flow bij de voetgangers en zal ook het pavilioen aan bocht drie een aantal aanpassingen krijgen. De wijzigingen zouden doorgevoerd worden in de komende achttien maanden.

*** Terwijl veel teams Lamborghini links laten liggen, maakt Carbahn with Peregrine Racing de omgekeerde beweging. Zij wisselen namelijk hun Audi in voor het Italiaanse merk. Het team betwist een volledig seizoen in IMSA  en de klasse GTD-wagen zal bestuurd worden door Jeff Westphal en Robert Megennis, die in het verleden uitkwam voor Vasser Sullivan Racing als derde piloot tijdens de Michelin Endurance Cup. 

Gilbert Korhoff Motorsports - Mercedes-AMG GT3
Gilbert Korhoff Motorsports - Mercedes-AMG GT3
*** Ook Gilbert Korhoff Motorsports bevestigde dat het een volledig seizoen betwist. Het team kwam vorig jaar al vier maal aan de start tijdens een wedstrijd in IMSA met een Mercedes-AMG, al verdiende het zijn strepen voornamelijk met de LMP3. Ook heeft het zijn line-up klaar voor de Rolex 24, waar men rekent op Guy Cosmo, Mike Skeen, Stevan McAleer en Scott Andrews. Vermoedelijk zullen de eerste twee namen de rest van het seizoen afwerken, met McAleer in steun voor de overige endurance races.

*** Nog een team dat een merkwissel doorvoert is Magnus Racing dat de Lamborghini wisselt voor een Aston Martin Vantage GT3, hetzij alleen in de Michelin Endurance Cup. Dit nadat het team van John Potter splitte in Archangel Motorsports en Grasser Racing Team. Officieel is er nog niets bekend, maar vermoedelijk zal Potter de wagen al zeker delen met Andy Lally en Spencer Pumpelly die aanwezig waren tijdens de testen in Daytona.

Alex Palou
Alex Palou
*** Iemand die volgend seizoen mogelijk zijn debuut maakt in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship is Alex Palou. De nieuwbakken kampioen in de IndyCar Series heeft namelijk een test afgelegd met de Cadillac DPi van Chip Ganassi Racing. Overigens was ook José Maria Lopez voor testwerk aangekondigd met het oog op de eventuele deelname van Toyota in de Michelin Endurance Cup. Ook Louis Delétraz was van de partij. In eerste instantie voor de Tower Motorsports Oreca LMP2, maar hij mocht ook rondjes draaien bij Wayne Taylor Racing.

*** High Class Racing maakte onlangs bekend dat het een volledig seizoen zal afwerken in IMSA en heeft daarom Fabio Scherer aangetrokken voor de Michelin Endurance Cup-ronden. Scherer komt over van United Autosports, waar hij vorig seizoen uitkwam in het FIA WEC.

*** Meest verrassende nieuws van de laatste weken was het feit dat Ben Barnicoat de deur achter zich dichttrok als fabriekspiloot bij McLaren. De Brit was vier jaar actief voor de Britse constructeur. Lang moest hij niet wachten op een nieuwe opportuniteit, want hij maakt de overstap naar Lexus en komt uit voor Vasser Sullivan Racing met Jack Hawksworth in de GTD Pro-klasse, terwijl Kyle Kirkwood hen zal vervoegen in de Endurance-ronden.

*** TR3 Racing debuteert;volgende maand in de Rolex 24 at Daytona met de Lamborghini Huracan GT3 Evo. Het team komt voornamelijk uit in de Fanatec GT World Challenge America, maar wilt zich nu ook wagen aan de befaamde race in Florida. In de GTD-klasse komt het aan de start met Bill Sweedler, Jeff Segal, John Megrue en fabriekspiloot Giacomo Altoé.

*** Josh Burdon werkt een volledig seizoen af in IMSA met Andretti Autosport. Daar zal hij met Jarrett Andretti een LMP3 besturen. De Australiër kwam voorheen vooral uit voor KCMG, al maakte het afgelopen maand zijn debuut bij het team met de Ligier JS P320 LMP3. Tijdens de Rolex zal het duo bijgestaan worden door Gabby Chaves en Rasmus Lindh.

Foto's: IMSA - IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 14 december 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons