van der Horst

Nieuwssprokkels in de aanloop naar de GP van Groot-Brittannië

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso zal dit weekend wederom een gridstraf krijgen. De Spaanse teamcollega van Stoffel Vandoorne gaat in Silverstone met de nieuwe Honda spec 3-motor rijden maar er zullen enkele onderdelen moeten vervangen worden. Er moet een nieuw batterij in de MCL32 geplaatst worden en omdat het reeds de vijfde is dit seizoen, moet hij vijf plaatsen achteruit op de startgrid zondag. Na de tweede vrije training van morgen zal Honda nagaan of er nog meer onderdelen in de McLaren aan vervanging toe zijn. De Japanse constructeur verwacht dat deze dan ook meer gridstraffen zullen gaan opleveren voor de tweevoudige wereldkampioen F1.
Frédéric Vasseur - Renault Sport F1 Team
Frédéric Vasseur - Renault Sport F1 Team
Frédéric Vasseur is nog maar net aan het werk bij Sauber, en hij is al druk in de weer om de situatie met Honda onder de loep te nemen. Volgens berichten zou Honda zich teruggetrokken hebben uit de overeenkomst met de Zwitserse renstal, na onenigheid over het afhandelen van het vertrek van voormalig teambaas Monisha Kaltenborn. Afgelopen april werd er tussen Sauber en de Japanse motorbouwer een contract van drie seizoenen afgesloten. “De vraagstuk omtrent Honda ligt op tafel en is het eerste waaraan ik werk”, aldus de Fransman in L'Equipe. “We moeten er snel werk van maken. En van hetgeen ik hoor van McLaren, maak ik mij enorm zorgen.” Volgens een bericht in de Russische Sportbox zou Honda de breuk met de Zwitsers ontkennen. “De relatie tussen Honda en Sauber blijft hetzelfde”, aldus een niet bij naam genoemde Honda-woordvoerder.

Een eerste blik op het shield
Een eerste blik op het shield
Sebastian Vettel zal morgen tijdens de eerste vrije training de eerste rijder worden die de nieuwe cockpitbescherming - het shield – zal testen. Men verwacht dat de WK-leider reeds vroeg in de sessie enkele ronden met de bescherming zal rijden, voor het weggehaald zal worden en hij zich verder kan concentreren op het werk voor dit weekend. “Ik ga er morgen mee rijden en zullen zien voor hoelang”, aldus de Ferrarist aan de media in Silverstone.”Ik heb het op de computer gezien maar nog niet in het echt. Dat zal ik straks doen.” Het shield – een visueel aantrekkelijker alternatief voor de halo – is een doorschijnend scherm dat vanaf de neus tot de voorkant van de cockpit doorloopt en de rijders bescherming moet bieden. Red Bull's Christian Horner zei dat de F1-bazen niet te overhaastig moeten zijn om het shield te introduceren. Het zou volgens de Brit beter zijn om dit pas in 2019 te doen, zodat er voldoende tijd is om alles voor te bereiden.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft heel wat kritiek over zich heen gekregen nadat hij woensdag niet naar het evenement van Liberty Media - F1 Live London - was gegaan. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de sport hielden alle F1-teams samen een demonstratie run buiten een raceweekend. Ter hoogte van Trafalgar Square bracht Liberty Media de F1 letterlijk dichter bij de fans. Thuisrijder Hamilton liet eerder deze week via twitter weten dat hij niet aanwezig zal zijn tijdens het evenement, en dit als enige huidige rijder van de F1-grid. Amper een uur na zijn tweet postte de drievoudige wereldkampioen een video online waarin te zien is dat hij aan het feesten was. De video kwam in het verkeerde keelgat terecht bij zowel zijn eigen fans als de F1-fans. Ook tijdens het evenement zelf werd er boegeroep gehoord wanneer zijn naam werd vermeld.

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Hamilton's voormalige teamgenoot en huidig wereldkampioen Formule 1 - Nico Rosberg - was wel aanwezig op het evenement in de Britse hoofdstad. Tijdens een interview op het podium gaf de Duitser toe dat hij zijn prestigieuze beker voor het winnen van het rijderskampioenschap in 2016 uit het oog was verloren nadat hij deze naar het Goodwood Festival of Speed stuurde. “Ik koester deze trofee natuurlijk, maar ik beleefde wel de schrik van mijn leven toen we deze naar Goodwood stuurden. Het was super beveiligd, maar het ging verloren”, aldus de kampioen. “Voor vijf dagen wist niemand waar het was. De beker betekent zoveel voor me! Ik heb een aantal rusteloze dagen gekend, maar nu is het terug. Het raakte zoek bij de post. Maar gelukkig is alles goed gekomen, dus ik ben blij.”

Foto's: Racing International Photography, Scuderia Ferrari & Georges De Coster
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons