van der Horst

Nieuwssprokkels in de aanloop naar de Grote Prijs van Canada

Start GP van Spanje
Start GP van Spanje
Ferrari en Honda zijn de eerste motorleveranciers om dit seizoen hun ontwikkelingstokens in te zetten voor hun motor. Beide merken zullen in Canada doorontwikkelde motoren hebben. Volgens het reglement mag elke leverancier een aantal tokens inzetten om hun motor performanter te maken. Ferrari heeft drie en Honda twee tokens ingezet waardoor beide merken nog recht hebben op zeven tokens. Ook Mercedes heeft er nog zeven. Renault heeft er nog twaalf en zal ze wellicht ook niet gebruiken vóór de GP van België. Ferrari zou zo'n 20 tot 30 pk gewonnen hebben en zou nog amper vijftien paardenkrachten minder hebben dan Mercedes. Toch zou het Italiaanse merk pas donderdag beslissen of ze de nieuwe motor al gaat inzetten. Een nieuwe wissel zou namelijk reeds de derde betekenen voor Sebastian Vettel. Mercedes van zijn kant kan voorlopig nog de kat uit de boom kijken. Wel brengen de Duitsers een nieuwe motor mee naar Canada, nu de eerste er 4000 km heeft opzitten. Zowel voor Lewis Hamilton als voor Nico Rosberg zou het nog maar de eerste motorwissel zijn.
  • Powercars
Nick Yelloly - Force India
Nick Yelloly - Force India
De kleinere teams in financiële moeilijkheden, Manor, Force India, Sauber en Lotus, zijn niet te spreken over het voorstel van Bernie Ecclestone om hen om te vormen tot klantenteams van de grotere teams. Volgens Bob Fernley van Force India zijn klantenteams slechts marionetten van de grote constructeurs zouden ze hun onafhankelijkheid verliezen en dus ook hun rijderskeuze, hun ingenieurs en hun ontwikkelingsfabriek. Ook zou het onmogelijk zijn om hierop terug te komen; 'eenmaal klant, altijd klant' besluit Fernley. Eenzelfde mening hoort men bij Sauber. Pat Symonds van Williams heeft er een andere mening over. Volgens de Brit heeft hij zich nog nooit zoveel zorgen gemaakt om de toekomst van de Formule 1 en het invoeren van klantenteams zou het kampioenschap kunnen redden.

Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Intussen denkt Renault aan zijn toekomst in de F1. Met de opvallende komst van Bob Bell bij Manor zou de toekomst van het kleinste team uit de paddock wel eens in een stroomversnelling kunnen komen. Geruchten doen de ronde dat Renault het team wil overkopen. Hoe dan ook hebben kopstukken Cyril Abiteboul en Carlos Ghosn in Monaco een gesprek gehad met Ecclestone. Renault heeft een contract tot 2016 als motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso maar zou aan Ecclestone gevraagd hebben wat de mogelijkheden zijn voor 2017. Naast Manor werden ook Lotus en Force India genoemd als mogelijk team om over te kopen. Met de komst van Bell, ex-Renault, naar Manor zou het kleinste team echter de grootste kans maken. De weinige technische middelen zouden voor een habbekrats kunnen opgekocht worden en met steun van Total zou Renault terug aan de top willen komen met een eigen team.

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Volgens Sabine Kehm, de woordvoerster van Michael Schumacher, gaat het iets beter met de zevenvoudige wereldkampioen. Op welk domein het nu net beter gaat wou ze niet kwijt en ze benadrukte nogmaals dat het herstel erg lang zou duren. Verder liet Kehm weten dat de familie, die in intieme kring deze moeilijke tijden wil doorbrengen, steeds meer last krijgt van paparazzi. De bossen rond hun villa dicht bij Genève zouden dagelijks paparazzi op bezoek krijgen waarbij het in bomen klimmen om een foto te kunnen trekken een normale gang van zaken is geworden. Nu de familie Schumacher hun ramen hebben geblindeerd zouden de meest volhardende journalisten zijn overschakeld op drones...

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton is door de teamleiders gekozen tot beste rijder. Tweede en derde werden Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Hamilton deelde mee dat deze verkiezing veel voor hem betekende. Volgens Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari, is Hamilton snel, mentaal ijzersterk, erg constant en in uitstekende conditie. Volgens Tot Wolff, teambaas van Mercedes, is Hamilton vooral gegroeid in de laatste jaren, zowel als rijder als als mens, en kan hij hierdoor beter omgaan met tegenslagen. Volgens Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, is Vettel de beste van de klas omdat hij doodgewoon de intelligentste is. Zijn positieve impact op Ferrari en het temperament van Fernando Alonso zorgen ervoor, volgens Tost, dat de Duitser vóór Alonso is verkozen.

Foto's: Georges De Coster, Sahara Force India, Racing International Photography & Arne Simons



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons