van der Horst

Niki Lauda had maximaal nog één week te leven

Niki Lauda
Niki Lauda
Vorige week geraakte bekend dat er bij F1-legende Niki Lauda een longtransplantatie werd uitgevoerd in Wenen. Tijdens zijn vakantie op Ibiza ondervond Lauda longproblemen en keerde per direct terug naar Oostenrijk met zijn privévliegtuig. Na onderzoeken door de artsen in een Weens ziekenhuis besloten zij om over te gaan tot een longtransplantatie en werd Lauda in een kunstmatige coma gebracht.
Nikki Lauda
Nikki Lauda
Na een week op intensieve zorgen werd de drievoudige wereldkampioen Formule 1 overgeplaatst naar een reguliere afdeling. Aldaar kan de Mercedes-topman aan zijn herstel werken. Ondertussen werd er bekendgemaakt dat Lauda ontwaakt is uit zijn kunstmatige coma en de dokters verwachten dat hij volledig zal herstellen. De situatie zag er behoorlijk ernstig uit en volgens het Oostenrijkse OE24 had de 25-voudige GP-winnaar volgens de artsen nog slechts drie tot zeven dagen te leven.

Gerhard Berger - Niki Lauda
Gerhard Berger - Niki Lauda
Vorige woensdag - op 1 augustus - werd een longdonor gevonden in Hamburg. Ironisch genoeg op de 42ste verjaardag van zijn zwaar ongeval op de Nordschleife. Maar volgens professor Walter Klepetko - de arts die de leidinggevende was tijdens de operatie - was de longtransplantatie absoluut geen verlaat gevolg van zijn ongeluk. De operatie werd uitgevoerd door zes specialisten en nam zes uur in beslag. Men verwacht dat de 69-jarige nog een week of vier in het ziekenhuis zal moeten verblijven.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 6 augustus 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons