van der Horst

Nissan komt terug naar de Groene Hel

KCMG - Nissan NISMO GT-R GT3 #18
KCMG - Nissan NISMO GT-R GT3 #18
Na twee jaar afwezigheid komt Nissan terug naar de 24 Uur van Nürburgring. Dankzij KCMG en Kondo Racing staan er eind juni drie exemplaren van de GT-R GT3 aan de start van de moeilijkste uithoudingsrace ter wereld. Edoardo Liberati, Josh Burdon, Philipp Wlazik, Tsugio Matsuda, Mitsunori Takaboshi, Tomonobu Fujii en Tom Coronel zijn al zeker van een zitje.
  • MF Racing
Na een dramatische vertoning tijdens de GP van Macau maakte KCMG gelukkig wel indruk tijdens de 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge. Het Chinese team van Paul Ip voegt daar dus nog een tweede programma aan toe, met de deelname van twee wagens aan drie voorbereidende VLN-wedstrijden en uiteindelijk de 24 Uur van de Nürburgring. Edoardo Liberati, Josh Burdon en Philipp Wlazik zijn alvast zeker van een zitje in het eerste exemplaar.

Kondo Racing - Nissan GT-R GT3
Kondo Racing - Nissan GT-R GT3
Kondo Racing is misschien niet meteen een naam die in Europa een belletje doet rinkelen, aangezien de structuur van de Japanse zanger en acteur Masahiko Kondo al jaren actief is in het Super GT- en Super Formula-kampioenschap. Voor de eerste race die het team buiten Europa betwist, wordt er een beroep gedaan op Tsugio Matsuda, Mitsunori Takaboshi, Tomonobu Fujii en Tom Coronel. In tegenstelling tot KCMG - dat kiest voor Michelin - wordt de Nissan van Kondo Racing geschoeid met Yokohama-rubber.

Foto's: Intercontinental GT Challenge, Kondo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 16 februari 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons