van der Horst

Nog drie concept liveries voorgesteld

GEOX Dragon Gen2 Evo
GEOX Dragon Gen2 Evo
We zijn in de laatste dagen van de concept livery toer waarbij alle teams eerste beelden vrijgeven van hoe hun GEN2 Evo Formule E wagen er volgend seizoen zou kunnen uitzien. Ditmaal tonen we u drie teams en beginnen doen we met GEOX Dragon om verder te gaan met Venturi en NIO 333.
ROKiT Venturi Racing Gen2 Evo
ROKiT Venturi Racing Gen2 Evo
Sinds vorig seizoen valt GEOX Dragon op met hun zwart-witte livery. Dit worden dan ook de hoofdkleuren voor hun Gen2 Evo livery, waarbij de haaienvin hoofdzakelijk wit blijft, maar waar toch subtiel zwarte strepen aan toegevoegd werden. Venturi Racing daarentegen is het eerste team dat compleet afstapt van zijn huidige kleurstelling. Terwijl zij dit seizoen een rood-wit-zwarte livery hanteren - kleuren die overigens vele teams gebruiken dit jaar - hebben zij  besloten om bij de concept livery toch het zwart meer naar de achtergrond te duwen.

NIO 333 FE Team Gen2 Evo
NIO 333 FE Team Gen2 Evo
Eenzelfde verhaal bij NIO 333, dat eveneens kiest om een hele andere kant op te gaan. De laatste jaren is het Chinese team bekend geraakt via hun lichtblauwe bolides met spierwitte letters op de achtergrond. Ditmaal kiezen ze voor donkerder flanken en krijgt ook de witte kleur een waardige plaats in hun livery. Tot slot maakten zij van deze onthulling gebruik om hun Chinese landgenoten - die al weken zwichten onder het Coronavirus - een hart onder de riem te steken.

Met deze drie teams erbij staat de teller op tien. Dit weekend zullen de laatste twee teams hun concept livery tonen, alvorens de focus weer naar het huidig seizoen verlegd wordt.
 
TeamDatum
DS Techeetah7 februari
Audi Sport Abt Team Schaeffler8 februari
Envision Virgin Racing9 februari
Nissan e.Dams10 februari
BMW i Andretti Motorsport11 februari
Mahindra Racing17 februari
Panasonic Jaguar Racing18 februari
ROKiT Venturi Racing19 februari
Geox Dragon20 februari
NIO 333 FE Team21 februari
Mercedes-Benz EQ22 februari
Tag Heuer Porsche23 februari

Foto's: GEOX Dragon - Venturi Racing - NIO 333 Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 21 februari 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons