van der Horst

Nogaro: Niki Mayr-Melnhof en René Rast verliezen zege - Loeb en Parente verliezen vijfde plaats!

Nogaro: De warm up in beeld gebracht
Niki Mayr-Melnhof en René Rast verliezen hun eerste plaats in de FIA GT Series seizoensopener te Nogaro. De Duits-Oostenrijkse tandem had tijdens de pitstop de motor te laat afgezet, waardoor de koersdirectie de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra bedacht met een drive-through penalty. Gezien deze uitspraak pas na afloop van de wedstrijd werd geveld, ziet de wagen dertig seconden bij hun race opgeteld, waardoor de bolide in het klassement van de eerste naar de zevende plaats tuimelt.
  • St. Paul
Edward Sandström en Frank Stippler winnen daardoor de championship race te Nogaro, terwijl de HTP Gravity Charouz Mercedes van Maximilian Buhk en Alon Day de laatste trede van het algemene en Pro-podium erft. In Pro-Am gaat de Novadriver Audi R8 LMS ultra aan de haal met de zege, met drie seconden voorsprong op de bestrafte WRT-Audi.

Op de avond viel ook de beslissing dat het manoeuvre van Parente, waarbij hij de Audi van Rast aantikte en alzo de leiding van de race kon nemen, getuigde van onsportief gedrag. Daardoor kreeg de McLaren van Loeb/Parente een tijdstraf van 30 seconden aangesmeerd en zakt de wagen in het klassement terug naar de dertiende plaats.

Aangepaste uitslag Main Race FIA GT Series Nogaro 2013

01. Sandström/Strippler (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra)
02. Ortelli/Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra)
03. Buhk/Day (http Gravity Charouz Mercedes AMG SLS)
04. Kumpen/Ide (Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra)
05. Viera/Campanico (Novadriver Audi R8 LMS ultra)
06. Rast/Mayr-Melnhof (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra)
07. Ordóñez/Buncombe (Team RJN Nissan GT-R)
08. Baumann/Proczyk (GRT Grasser Racing Team Lamborghini LP560-4)
09. Bueno/Khodair (BMW Team Brazil BMW Z4)
10. Chandhok/Seyffarth (Seyffarth Motorsport Mercedes SLS AMG)

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op maandag 1 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons