van der Horst

Nogaro: reacties na de kwalificatierace

Nogaro: De kwalificatierace in beeld gebracht
Sébastien Loeb en Alvaro Parente grepen in hun Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C GT3 in extremis nog de overwinning tijdens de eerste race van het FIA GT Series seizoen 2013. Autosport.be sprokkelde na afloop van de kwalificatierace in Nogaro enkele reacties.
  • St. Paul
Sébastien Loeb – Sébastien Loeb Racing: De overwinning is meer dan we hadden verwacht. Ik wist dat Alvaro zeer goed in vorm was, zoals al tijdens de kwalificaties was gebleken. Het was enorm moeilijk om ruimte te vinden om de WRT Audi te kunnen passeren. Ik heb genoten van de wedstrijd en gelukkig zijn incidenten uitgebleven. Het duel was zeer close en het had gerust anders kunnen aflopen. Het belangrijkste is dat we de pole voor morgen hebben.
 
Alvaro Parente – Sébastien Loeb Racing: Het was een goede race. Ik was in een zeer interessant gevecht verwikkeld met René Rast, het was vaak zeer close en de Audi verdedigde goed. Ik wou niet teveel risico’s nemen en wachtte af.
 
René Rast – Belgian Audi Club Team WRT: We mogen heel blij zijn. Het was een hard maar fair gevecht en we kunnen elkaar achteraf nog in de ogen kijken. Ik moest mij steeds zeer breed maken op de rechte lijn. In het bochtenwerk is de wagen uitstekend, maar op de rechte lijn moesten we steeds toekijken hoe de McLaren naderde op ons. We komen uit in Pro-Am en toch winnen we vanaf pole position in de eerste race die we samen doen, ik denk dat ik met Niki (Mayr-Melnhof ) dan ook een goede teamgenoot heb.
 
Wolfgang Reip – Nissan GT Academy Team RJN: Mijn eerste race met de GT3 is prima verlopen. We hadden onszelf als doel gesteld in het middenveld te finishen en met de dertiende plek mogen we dan ook tevreden zijn. Tijdens mijn stint heb ik volop aangevallen en mijn tijden waren goed. De bandendruk was misschien wel iets te hoog, waardoor de wagen naar het einde toe begon te glijden en ik last had van overstuur.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zondag 31 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons