van der Horst

Nogaro: 33 wagens en een Belg aan de start

Start race 2 Nogaro
Start race 2 Nogaro
Dit weekend gaat het Franse GT4-kampioenschap eindelijk van start in Nogaro, nadat het kampioenschap rond het Paasweekend eigenlijk op gang getrokken moest worden. Ironisch genoeg blijft het raceweekend de naam "Coupes des Pâques" dragen, al kan men niet klagen van het deelnemersveld. Tot op heden zullen er 33 wagens aan de start verschijnen en tussen de aanwezige rijders zit ook een Belg met Benjamin Lessennes.
L’Espace Bienvenue -BMW M4 GT4
L’Espace Bienvenue -BMW M4 GT4
Dit jaar geen Stéphane Léméret meer in het Frans GT4-kampioenschap. Terwijl de vicekampioen van vorig seizoen zijn opmars maakt in de het Europees GT4-kampioenschap, maakt Lessennes de omgekeerde beweging. Na een uitstekend debuutseizoen in 2019 met de McLaren van Equipe Verschuur, richt de voormalige TCR-piloot zijn pijlen nu op het Franse kampioenschap. Hij vond onderdak bij L'Espace Bienvenue, waar hij een BMW M4 GT4 zal delen met de ervaren rot Ricardo van der Ende.

Met maar liefst zeven verschillende constructeurs (Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Ginetta, Mercedes-AMG en Toyota) aan de start is er diversiteit genoeg. Daarnaast zijn er ook prominente namen aanwezig als Fabien Barthez, Robert Consani en Nico Prost.

Foto's: FFSA GT

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FFSA GT Tour op dinsdag 18 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons