van der Horst

Nogaro: Benjamin Lessennes start seizoen met zege

Start race 1 Nogaro
Start race 1 Nogaro
Benjamin Lessennes en Ricardo Van der Ende hebben te Nogaro met hun BMW M4 van Espace Bienvenue de eerste race voor het Franse GT kampioenschap gewonnen. Philippe Giauque en Morgan Moullin-Traffort brachten hun Alpine van Mirage Racing als tweede over de streep na een mooie inhaalrace, zij wonnen bovendien de Pro-Am klasse. Thomas Drouet en Paul Petit (AKKA-ASP Mercedes AMG) vervolledigden het podium.
  • Powercars
Ricardo Van der Ende vertrok van op de pole en wist direct van bij het begin van de race een voorsprong uit te bouwen op de rest van het deelnemersveld. Nadat Benjamin Lessennes het stuur had overgenomen lag hij nog steeds op kop met 5 seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger. Een safety car procedure bracht het veld op het einde van de race weer bij elkaar maar Lessennes wist bij de herstart zijn leidersplaats te behouden. Nicolas Prost en Christopher Campbell (CMR Alpine) eindigden op de vierde plaats, Rodolphe Wallgren en Vincent Beltoise (Mirage Racing Alpine) maakten de top vijf vol.

Foto: FFSA GT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons