van der Horst

Nordschleife: Snelheidsberperkingen afgevoerd in 2016

2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
De FIA heeft het licht op groen gezet voor de hernieuwing van de baanlicentie van de Nürburgring Nordschleife voor een nieuwe periode van drie jaar. Na onderzoek door de FIA Safety Commission werden een zevental maatregelen uitgewerkt die voor het begin van volgend seizoen zullen geïmplementeerd worden. “We zijn volledig op schema met de voorbereidingen”, verklaarde Carsten Schumacher, manager van Capricorn Nürburgring GmbH. “Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden half november van start gaan in de hoop deze tegen begin maart te hebben afgerond."
  • Skylimit Events
2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
De veel besproken snelheidslimieten van 200 en 250 km/u die werden ingevoerd na het ongeval van Jann Mardenborough waarbij een toeschouwer om het leven kwam, zijn dus terug verleden tijd. Daartoe werden volgende zeven maatregelen genomen waarbij slechts één ingreep leidt tot effectieve aanpassingen aan de piste zelf:

1) Döttinger Höhe (rechte lijn): extra FIA veiligheidshek over een afstand van 700 meter tussen het circuit en de openbare weg die parallel loopt.

2) Hocheichen: toevoeging van een extra afbakening van de toeschouwerszone achter het huidige FIA veiligheidshek.

3) Flugplatz (plaats ongeval): vernieuwing van het wegdek over een afstand van 500 meter om de bestaande oneffenheden weg te werken. Een FIA veiligheidshek en een extra toeschouwershek was al opgericht in dit gebied in het voorjaar, net als het toevoegen van extra bandenstapels.

4) Schwedenkreuz: invoering van een no-go zone voor de toeschouwers aan de rechterkant van het circuit en de installatie van een FIA veiligheidshek aan de linkerkant.

5) Metzgesfeld: extra FIA- en toeschouwers hekken om tevens een betere bescherming van de camping aan de rechterzijde te verzekeren. De barrières worden  dichter tegen het circuit gezet.

6) Wippermann: sluiting van de bestaande kloof in de toeschouwerhekkens.

7) Stefan Bellof-S: installatie van extra FIA hek.

Met deze maatregelen hoopt men het unieke karakter van de Nordschleife te behouden. Naast bovenvermelde maatregelen is de Nürburgring met de FIA overeengekomen om in een driestappenplan verdere aanpassingen door te voeren tegen 2019. Bovenvermelde ingrepen kan u ook terugvinden op deze kaart.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 11 november 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons