van der Horst

Nürburgring: Laurens Vanthoor op titelkoers

WRT Audi
WRT Audi
Met nog een kleine twee uur op de klok tijdens de Nürburgring 1000 lijkt Laurens Vanthoor op weg naar de titel. Zijn grootste concurrent, de #26 Saintéloc Audi, schakelde zichzelf uit in de eerste echte wedstrijdronde nadat het veld eerst een goeie twintig minuten onder de safety car diende te rijden omwille van de regen. Nico Verdonck, nog een kanshebber voor de titel, reed een dijk van een eerste stint maar zijn teamgenoot Harold Primat belandde halverwege de race met de #84 HTP Motorsport Mercedes in de grindbak.
Crash tijdens de beginfase Nürburgring 1000
Crash tijdens de beginfase Nürburgring 1000
Nadat het veld werd vrijgeven in erg moeilijke weersomstandigheden zagen we bij het uitkomen van de Mercedes Arena meteen een contact tussen de #8 Bentley en de #44 Oman Racing Aston Martin. Edward Sandström in de #26 Audi diende een wijde lijn te nemen om de Aston te ontwijken maar toen hij terug naar de racelijn ging zat daar opeens de #98 Art Grand Prix McLaren en een contact was onvermijdelijk. De Zweed vergooide door de resulterende breuk aan de achterwielophanging zo alle kansen op de titel.

Vanthoor zelf nam op een klene twee uur van het einde het stuur over van de leidende Audi en lijkt, indien hij gespaard blijft van technische euvels, dus op weg naar de titel in de Blancpain Endurance Series.

--- Stand na 4 uur BES Nürburgring (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons