van der Horst

Nürburgring: Audi nipt snelste in tweede vrije training

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Net als tijdens de eerste vrije training nam Audi #7 het voortouw in de tweede en laatste sessie, zij het opnieuw met een klein verschil. De beide Porsche's bleven ditmaal binnen de zeven honderdsten van een seconde, de #17 919 Hybrid was sneller dan het zusterexemplaar met startnummer 18. De tweede Audi moest een seconde prijsgeven, de beide Toyota's zaten dan weer net als vanmiddag op meer dan 2,5 seconden.
#99 Aston Martin Vantage V8
#99 Aston Martin Vantage V8
De rondetijden vooraan waren wel zo'n anderhalve seconde sneller dan tijdens de eerste sessie, vooral dan omdat de baan er dit keer droog bijlag. In LMP2 was de #26 G-Drive Ligier ditmaal de beste, gevolgd door hun teamgenoten in het #28-exemplaar. In GTE-Pro kon Aston Martin dan weer de Ferrari-dominantie van de eerste sessie breken; de #99 Vantage V8 was ditmaal de beste. Het Italiaanse merk bleef wel primus in GTE-Am, dit keer was het wel SMP Racing dat de toppositie bekleedde met de #72 458 Italia.

--- Uitslag tweede vrije training FIA WEC Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons