van der Horst

Nürburgring: Prekwalificatie ingekort na crash - Mercedes snelste

Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3
De prekwalificatie op de Nürburgring werd met bijna een half uur ingekort na een crash van Matt Griffin in de #51 AF Corse Ferrari. De #21 Black Falcon Mercedes reed de snelste tijd, voor de alweer sterk rijdende ISR Audi van ondermeer Frédéric Vervisch, die tijdens de vrije training eerder op dag nog de derde tijd liet noteren. Hij werd gevolgd door twee Bentley's, de #84 van HTP ging het M-Sport exemplaar met nummer 31 vooraf.
Matt Griffin stapte ongedeerd uit zijn Ferrari
Matt Griffin stapte ongedeerd uit zijn Ferrari
Een half uur voor het einde crashte Griffin in zijn Ferrari in de remzone van de eerste bocht, na mogelijks contact met de #78 BMW met Leo Matchitcki achter het stuur. Eerst was er een lokale gele vlag, maar toen ook de #6 Phoenix Audi spinde in diezelfde eerste bocht was dat genoeg reden voor de koersdirectie om de sessie te stoppen door middel van de rode vlag. Bovendien kwam snel het nieuws dat het finale half uur niet meer gereden kon worden omdat de vangrail schade opliep na de crash van de Ferrari.

#84 HTP Bentley Continental GT3
#84 HTP Bentley Continental GT3
De titelpretendenten deden het ook niet slecht in een sessie die de eerste minuten geteisterd werd door een korte maar felle regenbui; de #23 Nissan van ondermeer Wolfgang Reip bleef net binnen de top tien, terwijl de #7 Bentley en de leiders Stéphane Ortelli en Frank Stippler in de #2 WRT Audi als dertiende en veertiende aantikten. Zij worden dan weer in de uitslag gevolgd door de #99 Rowe Racing Mercedes van onze Noorderbuur Stef Dusseldorp en Nico Bastian, zij zijn nu nog derde in het kampioenschap maar zullen daarin morgen hoogstwaarschijnlijk over de winnaars van de 24 Hours of Spa, Lucas Luhr en Markus Palttala, wippen. Dit laatste duo komt immers hier, net zo min als hun team MarcVDS, niet aan de start.

--- Uitslag Prekwalificatie BES Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 19 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons