van der Horst

Nürburgring: Drie op drie voor Schumacher

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher (Prema Racing) heeft op de Nürburgring zondag ook de races 2 en 3 voor het FIA F3 European Championship gewonnen, nadat hij de dag ervoor al zegevierde in race 1. Met deze drie zeges schuift Schumacher in de puntenstand op naar de tweede positie op maar drie punten van leider Daniel Ticktum (Motopark).
Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
Schumacher startte van op de pole in race 2 en reed van bij de start weg van zijn teamgenoot Robert Shwartzman (Prema Racing). Zelfs twee interventies van de safety car konden het elan van de Duitser niet breken. Dan Ticktum (Motopark) eindigde net als in de eerste race op de derde plaats. Prema Racing rijders Marcus Armstrong en Ralf Aron maakten de top vijf vol.

Podium race 3 Nürburgring
Podium race 3 Nürburgring
Schumacher stond opnieuw op de pole voor de derde race maar ditmaal maakte Shwartzman het hem niet gemakkelijk bij de start maar het was toch Schumacher die als eerste de eerste bocht inging. Vanaf dan kon niemand de Duitser nog bedreigen die naar zijn zesde zege van het seizoen reed. Robert Shwartzman finishte opnieuw als tweede, Alex Palou (Hitech GP) palmde de laatste podiumplaats in. Dan Ticktum (Motopark) en Marcus Armstrong (Prema Racing) waren de overage rijders in de top vijf.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons