van der Horst

Nürburgring GP: Schuring, Hartog en Van Eijndhoven verdelen zeges

Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Nürburgring
Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Nürburgring
Morris Schuring, Loek Hartog en Huub Van Eijndhoven hebben de manches van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux op de Nürburgring gewonnen. Hartog kwam nochtans bij de beide Carrera Cup-races als eerste over de meet, maar een penalty zag de Bas Koeten Racing-rijder in race 1 terugvallen tot P2. De Nederlander nam in race 2 echter autoritair revanche. Carlos Rivas lag in zijn Black Falcon-911 op zegekoers in de langere sprint die het weekend besloot, maar met een goede tien minuten te gaan, gooide de Luxemburger zijn eigen ruiten in door zijn 911 tegen die van latere winnaar Van Eijndhoven te sturen toen de Nederlander poogde te passeren om de leiding over te nemen.
Morris Schuring
Morris Schuring
Tijn Jilesen was een opvallende verschijning op de grids dit weekend. De Nederlander, uiteraard present met PG Motorsport, hees zich in race 1 zowaar op het algemene podium, na de ongenaakbare Pro's Schuring en Hartog - beiden overigens nog niet eens 18 jaar. Carlos Rivas, Huub Van Eijndhoven en Nicolas Vandierendonck vielen naast het podium, terwijl GP Elite-man Thierry Vermeulen de GT4-klasse won en zo triomfeerde het Nederlandse team, kersvers Supercup-kampioen overigens, in de beide klassen. In race 2 was het Jaxon Verhoeven die zich ontpopte tot best of the rest, voor Carlos Rivas en Huub Van Eijndhoven, die een gevecht op het scherp van de snee leverden. Vermeulen besloot de tweede korte sprintrace eveneens op de eerste plaats in zijn klasse.

Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Geen Pro's in de endurance race, in tegenstelling tot bij het openingsweekend in Zolder. Carlos Rivas mocht vanaf pole vertrekken en even leek de naast hem gestarte Tijn Jilesen de leiding te beogen, maar de Nederlander moest zich uiteindelijk tevredenstellen met P3, na Rivas en latere winnaar Huub Van Eijndhoven. De Luxemburgs-Nederlandse tandem zou een gat slaan op de concurrentie en leverde de ganse race onderling strijd, alvorens samen de pitstraat in te duiken voor de verplichte stop. De posities bleven, weinig verrassend, ongewijzigd na de verplichte stop, tot Rivas een opzettende Van Eijndhoven aan de kant probeerde te duwen en daarbij zelf van het asfaltlint schoof. Van Eijndhoven bedankte en pakte meteen zijn eerste zege bij zijn debuut in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Rivas besloot op P2, voor Jilesen, Nicolas Vandierendonck en de familie Verhoeven. Thierry Vermeulen besloot ook de slotrace van het weekend als winnaar in de Cayman GT4 ClubSport-klasse, voor Steven Van Rhee en Alexander Goddijn die goed wegkwam bij een uitstapje door het grind.

Update 21u00

Huub van Eijndhoven verliest zijn zege. Carlos Rivas wint, voor Tijn Jilesen en Nicolas Vandierendonck.

--- Uitslag Race 1 Nürburgring Porsche Carrera Cup/Sprint Challenge Benelux (pdf) ---
--- Uitslag Race 2 Nürburgring Porsche Carrera Cup/Sprint Challenge Benelux (pdf) ---
--- Uitslag Race 3 Nürburgring Porsche Sprint Challenge Benelux (pdf) ---Foto's: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons