van der Horst

Nürburgring GP: van Eijndhoven bestraft, Rivas wint toch - Vandierendonck op podium

Carlos Rivas - Black Falcon
Carlos Rivas - Black Falcon
De slotmanche van de Porsche Sprint Challenge Benelux op de Nürburgring gaat dan toch niet naar Huub van Eijndhoven. De Nederlander, die voor het eerst aan de start stond in de snelste merkencup van de Benelux, werd na afloop van de wedstrijd bedacht met een straf en verliest daardoor zijn zege. De JW Raceservice-rijder verbaasde vriend en vijand met zijn snelle rondetijden en kwam in de long race na 55 minuten als eerste over de meet, maar had net te weinig stilgestaan in de pitlane bij de verplichte stop.
Tijn Jilesen
Tijn Jilesen
Van Eijndhoven kan bezwaarlijk de revelatie van het weekend worden genoemd in de ProAm-klasse. Hij legde in de drie races heel wat agressiviteit en snelheid aan de dag en ging in de slotmanche voorbij aan leider Carlos Rivas, die op zijn beurt de Nederlander naast de baan leek te proberen duwen, zelf spinde en vrede moest nemen met P2 - voor PG Motorsport-man Tijn Jilesen. Tot na het zwart-wit geblokt, want toen bleek dat Huub van Eijndhoven minder lang dan de reglementair verplichte 2 minuten had stilgestaan.

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Het sportief reglement schrijft in dat geval een stop and go voor, die uiteraard in dit geval werd omgezet naar een tijdstraf. Hierdoor verliest van Eijndhoven dus de zege en wint Carlos Rivas bij zijn terugkeer in het kampioenschap, wat meteen ook een debuutzege is voor het gerennommeerde Black Falcon. Tijn Jilesen, die eveneens een sterk weekend afwerkte, mag de zilveren medaille in ontvangst nemen, terwijl Nicolas Vandierendonck een eerste algemeen podium claimt dit seizoen.

Foto's: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons