van der Horst

Nürburgring, Imola en Portimão op de kalender – geen races in Amerika

1c586ff7f020cd8208b30a713e2d263102a2351e.jpg
De formule 1 kalender werd vandaag uitgebreid met drie manches. Naast de 10 al eerder bekend gemaakte races komen daar nu drie circuits bij, de Nürburgring, Imola en Portimão. Tot nu toe worden alle races in Europa betwist, zeker is dat de formule 1 dit jaar niet naar het Amerikaanse continent trekt.
  • Powercars
ELMS - Imola
ELMS - Imola
De Nürburgring en Imola maken hun terugkeer op de formule 1 kalender, voor Portimão is het de eerste maal dat er een Grand Prix verreden wordt. De Duitse race gaat door op 11 oktober en krijgt de naam GP van de Eifel. Twee weken later staan de formule 1 bolides voor het eerst op de startgrid op de omloop van Portimão en minder dan een week later moeten de wagens klaar staan op de omloop van Imola voor de GP Emilia-Romagna. Gezien de korte tijdspanne tussen beide laatste races zou de GP op Imola over slechts twee dagen plaats vinden.

GP Verenigde Staten 2019
GP Verenigde Staten 2019
Gezien de uitbreiding van de coronacrisis op het Amerikaanse continent heeft Liberty media de beslissing genomen om de GP van Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië voor dit jaar te schrappen. In de laatste drie landen slaat de coronacrisis hard toe terwijl Canada voorlopig gespaard blijft, maar enkel daar een GP houden was voor de organisatoren financieel niet haalbaar. Blijven dus voorlopig buiten Europa nog de races in Abu Dhabi en Bahrein over, terwijl Vietnam nog steeds een plaats op de kalender ambieert. De kans dat er in China gereden wordt neemt dan weer af met de dag af.

Foto's: Vincent Wouters, ELMS & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 24 juli 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons